Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: zelenjavna rižota, pečen piščanec, solata

breskva

četrtek: tortilije po fantaziji moje hčere, za "zbirčno metko" pa kremenatlček

petek: jaz sendvič nekje v naši prestolnici, moji doma tudi sendvičeza našo mizo,

danes: kosilo na hitro ala akcija "praznimo zmrzovalnik", ričet in zrezek v omaki (kaj je kdo pa že skoraj ni treba več ugibati)

Balenka

Juha, rižota z morskimi sadeži, zelena solata z rdečim radičem.

mojezlato

Danes na izi ker je bil lep dan za zunaj "brkljat" :)

špinača, pečena jajčka in toast

testeninca

Včeraj: jaz piščančjo ragu juho po receptu iz leta 1903. Presenetljivo in zelo zelo dobro. Bo postalo stalnica v mojem izboru. Jaz sem samo dodala poleg cvetače še grah in koren. Ostali pizzo.

Danes pečem kruh, pecivo imam tudi že pripravljeno. Malo se mi je sicer ponesrečilo, sem dodala premalo želatine v malininov/smetanov nadev za rolado. Jo bomo pa iz šalčk jedli.

Menuja za glavno jed pa še nimam. Še brskam med idejami. Se bo že kaj našlo.

pirnica

Včeraj smo imeli svinjska jetrca v smetanovi omaki, krompir v kosih in "uštukano" solato (endivija, zelje in krompir), danes pa bo goveja juha s širokimi rezanci, pečen svinjski vrat, pražen krompir in "še bolj uštukana" solata (endivija, zelje, kitajsko zelje in fižol).

Zelo rada bi naredila kakšno sladico, samo kaj, ko jo je potem treba pojesti  mogoče naslednji vikend

JJ

Ežoj, sem očitno vedno bolj gledala vsebino krožnika kot krožnik

Včeraj goveja juhan z zdrobovimi cmoki, musaka, motovilec z regratom

Danes goveja juha z rezanci, pražen krompir ali pire ( bo odločil mali bolnik), pečeni file piščančka in file teletine, regrat

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Včeraj svinjska krača in krompirjeva solata z bučnim oljem.

Danes pa zelenjavna juha iz šest vrst zelenjave in palačinke iz pirine moke.

Majdina

NEDELJA:

Kostna juhica; skutno/zdrobovi cmoki, goveji zrezki v omaki; zelena solata:

Pozdravček!

Pri naši hiši pa je bila danes gobova juha, pekoča rebrca iz Lidlove ponudbe USA, pečen krompir in rdeča, kodrasta solata. Rebrca sva kupila prvič in jih ne bova nikoli več - firbec pač, ker nama okus ne odgovarja in zanima me, če bodo kure čez   dan ali dva nesle pekoča jajca - saj nekaj sva pojedla, ampak večina je šla res h kuram.

rrr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti