Danes sarma, jutri pa ričet in flancati!
tanjaj
Jabolčne rožice
Danes sarma, jutri pa ričet in flancati!
tanjajPri nas pa danes ričet in krofi. Danes bodo kar kupljeni, me je dragi presenetil ![]()
![]()
Danes se pri nas pripravlja krača in krompirjeva solata. Zame pa pečena postrv in kuhana brokoli in cvetača.
msegov
V torek smo imeli piščančjo obaro ter pecivo (ker je bil roj.dan pri hiši smo imeli Londonske rezine in Orehovo rolado s kislo smetano)
Včeraj: goveja juha, telečji kotleti, pire krompir, grah in solata ter pecivo (isto kot dan prej)
Danes: pasulj, svinjski jeziki ter solata s krompirjem.
Domači krofi pa naj bi bili na vrsti v soboto ![]()
Danes: brezmesna bujta repa (ne vem, če je to še bujta repa), za sladico pričakovanje pustnih dobrot v naslednjih dneh
pirnicaJoj, tako lepo sem splanirala dan brez pretiranega kuhanja, ker sem se celo dopoldne potepala po opravkih.... in sicer bi za moža vzela nekaj iz zamrzovalnika, hčerk itak ni doma, sin pa je na kosilu v vrtcu, jaz pa bi kakšno solatko...Pa dobim klic, da obe prideta domov in kaj bo dobrega za kosilo...... ![]()
![]()
Za kosilo torej goveja juha s fritati, zlatimi kroglicami, kalamari, paradižnikova solata, za dva, ki ne marata morske hrane pa hrenovke. Pa flancati z ajdovo moko...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 07. 2013 15:37
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 07. 2013 15:38
Danes: Vsekakor fiiiino kislo zelje s fižolom,paradižnikom in zeleno papriko + laneno olje.
Na velikem krožniku pa kuhan brokoli, cvetača, korenček, par kosov zelene.
Cvetača in brokoli seveda posipana z domačimi grobo narejenimi drobtinicami, prepraženimi na fr.maslu.
Nato pa sem na olivcu še hitro popekel česen/čebulo, dodal fiiiini mali grahec, koruzo in tik pred koncem por. S to mešanico sem nato prekril del "nedrobtiničenega" brokolija, zraven naložil veliko žlico gorčice, vse malo posolil in se spravil na delo :)
Jutri: Gosta zelenjavna juhica + zlate kroglice
Sobota: Domači pz špecli, zelenjavna omaka + solata kislo zelje/fižol!!! njaaaaaaam
piščančja obara in rižev narastek z jabolki
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: pizza
breskvaPašta fižol,ajdove palčinke z skuto.
polarbearKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčne rožice

Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem