Tole je včerajšnje kosilo.
Danes sem sama in jem ostanke od včerajšne rižote. Zvečer bova imela pa palačinke.
Tole je včerajšnje kosilo.
Danes sem sama in jem ostanke od včerajšne rižote. Zvečer bova imela pa palačinke.
burek ![]()
![]()
Danes: ričet, kokosovo pecivo
Danes jota s kislo repo in bananine kocke.
Danes: jaz kvinojo z zelenjavo (še vedno nisem porabila vseh ostankov
) in rdečo pesov solati, ostali pa želodčkovo juho. Vsi skupaj pa smo si privoščili še palačinke.![]()
Včeraj špinačna rižota, solata
Danes gobova juha, žitni polpeti, kuhana cvetača in korenje ter skleda solate
nezasPonedeljek: golaž in polenta/pečenica in endivija s krompirjem (slednje za oboje)
Torek: golaž/govej zrezek, pomfri in endivija
Sreda: domača pica
Četrtek: sarme
JJ
Petek: losos, riž, pesa
Sobota pri tašči: osliči, krompir v oblicah, mešana solata
Nedelja: puranovi zrezki v naravno imaki s sirom, pire, špinača, za solato pesa
Ponedeljek: ostanki od vikenda + brezglutenski piščančji fingrsi, malo pikanja repe za solato
Včeraj: riž z maroškimi začimbami, kotleti, radič/kitajsko zelje/rdeče zelje za solato, nealkoholni liker s čilijem (ne me spraševat, iz česa je, ker je bilo darilo).
Danes: kurja juhca, kao gratiniran krompir iz pečice s 3 vrstami sira in kislo smetano + bedrca za partnerja (meni bedrce ne dišijo) + radič/kitajsko zelje/rdeče zelje za solato
Jutri: mineštra (danes na 3/4 skuhana, da bo jutri ravno prava), šmorn
Petek: ali postrvi ali pa goveji zrezki, bodisi kvinoja ali brezglutenski kuskus
Sobota: verjetno zame in obiske pica s sosednje gostilne, za partnerja pa doma narejena - moram sprobat novo varianto priprave brezglutenskega testa za pico, če res rata tako, kot mora (ker meni do zdaj nikakor še ni)
Nedelja: kosilo pri stari mami za RD
Drug teden en dan: pečene sarme (do zdaj sem jih vedno samo kuhane z omako, menda so pečene še boljše).
rag_doll
Po večdnevnem razvajanju pri PAPIJU in MAMAN, ter ogromno peke, bom danes končno užival v čisto preprosti a bogati zelenjavni domači goveji juhici--> por,korenček,cvetača,brokoli,grah,zlate kroglice + soljat
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---Danes doma pravo, pristno kmečko zelje in domače klobase...že dolgo niso uspele tako dobro kot letos, zato jih jem tudi jaz, ki jih običajno raje odstopim komu drugemu
pa še kaj za sladico....mikajo me limonini muffini ali pa kar čokoladni muss...čeprav nekako ne paše k zelju hehe
včeraj sem naredila proseni zavitek po nasvetu...rimljanke? no da skrajšam, to je božansko, pohvale tudi s strani najbolj špičastih jedcev :)
pa lep dan vam želim :)
zoyaa*Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači Ferrero Rocher

Bovla z metuljčki