Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

naor je napisal/a:

Mi smo bili pa sinoci v moji najljubsi sushi restavraciji. Danes pa se kar razmisljam, kaj bi.

naor

zaupaš, katera je to?  namreč obožuuuuuujem sushi

Mamka Bršljanka

Puranovo stegno - lepo hrustljavo zapečeno, gratinirana zelenjava (vse po vrsti  - ostanki iz hladilnika: cvetača, korenček, por, brstični ohrovt, krompir, čebula, mogoče bo še kaj noter padlo), solata, kava z malo dopinga. 

Sonja

Ne vem, ce bos prisla. Je tukaj v Honoluluju, kjer sem trenutno. Genki se imenuje. V Ljubljani pa pogosto zavijem v Moj sushi. Na Mestnem trgu. Meni je zelo simpaticna tudi ekipa, ki tam dela, se vsedem za pult, mladenici mi pa predlagajo, kaj je dobro. Moja hci in moz nista ravno sushi navdusenca, zato grem kar sama, tudi prijateljice ne potegne.

Mama Brsljanka, jaz ga dolgo nisem jedla, kar tako, mi ni vsec. Enkrat sem ga poskusila in lej ga. Enkrat sushi, vedno sushi.  

naor

NEDELJA:

Goveja juhica; paniran puranji zrezek, pečen krompirček posut s parmezanom, dušena zelenjava (zmrznjena   - nekdo drug jo je dal v moj zmrzovalnik), endivija s krompirčkom:

Pozdravček!

Daneas, goveja juha,pečen piščanec skupaj s kromprjem,zraven dušena zelenjava,mešana solata.

Milži

sobota: pečene piščančje kračke, pire krompir, dušena kisla repa

nedelja: mesni polpeti, pečen krompir, rdeča pesa

krinolina

Danes: perutničke pečene skupaj z muškatno bučo, motovilec.

jkd

Včeraj povabljena na BBQ,  poleg dimljenega (ekipa začela z delom ob pol štirih zjutraj, da je bil pripravljen ob 5h popoldne ) en kup raznoraznih prilog, zame samo veliko solate. Moj bučkin cheesecake in mini cupcakes (s frostingom in propelerji iz ticino mase) so izginili v hipu. Verjeli ali ne, fešta brez alkohola.

Danes švedske mesne kroglice in nekaj zelenja, pa nedolžna čebulna juha (brez kruha in sira).

Še vedno čakam odgovor v zvezi s tisto ovčko (predvidevam, da je ovčka).

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 28. 2013 14:51

Ma Vanja, ne vem na kaj točno misliš na sliki. Drugač, v Bosni rečejo, da je to jagnje, vsepovsod drugod rečejo, da je preveliko za jagnje in je potem ovca. Trebušna votlina je " zaklenjena " s prednjimi nogami ( rečejo jim " zaporki " in včasih, ko se je vrtelo ročno, so " zaporki " bili za nagrado onemu, ki je vrtel ). Če misliš tisto belo " bunko ", lahko bi bile ledvičke.

Danes pri meni:

ežoj

naor je napisal/a:

Ne vem, ce bos prisla. Je tukaj v Honoluluju, kjer sem trenutno. Genki se imenuje. V Ljubljani pa pogosto zavijem v Moj sushi. Na Mestnem trgu. Meni je zelo simpaticna tudi ekipa, ki tam dela, se vsedem za pult, mladenici mi pa predlagajo, kaj je dobro. Moja hci in moz nista ravno sushi navdusenca, zato grem kar sama, tudi prijateljice ne potegne.

Mama Brsljanka, jaz ga dolgo nisem jedla, kar tako, mi ni vsec. Enkrat sem ga poskusila in lej ga. Enkrat sushi, vedno sushi.  

naor

uf, mašinca. težka bo, ker moram zjutraj v službo!  

Z Moj sušijem sva pa velika prijatelja in sem že večkrat (včasih tudi sama) šla tja na kosilo. Rabim svojo dozo wasabija če ne, sem sitna!  

Mamka Bršljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti