Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

ne, obljuba dela dolg. na barilla paketu piše 11 minut, tole je 25. to bi že moralo bit razkuhano. 

Mamka Bršljanka

če sem čist, čist, čist poštena, sta me blitva z krompirjem ter v pečici pečen brancin premamila. nisem pojedla. sem jih pa skuhala, tud to mora neki štet

tako da še zadnjič jože, oprost. slab dan ;)

Mamka Bršljanka

Ampak te testenine so ena čudna reč. Danes smo pri nas jedli ene, ki naj bi se kuhale deset minut (tako piše na embalaži) in po slabih sedmih minutah so začele razpadati

rrr

Mamka Bršljanka, ni panike. Bom pa mejčken žleht: hrano je treba spoštovat, spoštovat delo ljudi, ki so delali, da smo nekaj dobili na mizo, žleht zato, ker to preradi in zlahka pozabimo. Hrano premal spoštujemo, premal spoštujemo en trenutek v zgodovini, ko ja hrane pravzaprav dovolj za vse, pa je vseen veliko ljudi ( tudi naših sodržavljanov ) lačnih, celo otroci.................. uf, ne bom nič težil. Kakorkoli, s hrano je treba bit spoštljiv, jaz upam, da sem in da sem tudi svojim otrokom vsaj mejčken nekaj tega privzgojil. Včasih, ko smo bili komplet familija, bi jaz, na začetku kosila nekaj družini povedal, pa hčerka druge spomne " sedaj bomo od očeta slišali nekaj o lačnih v Afriki ". Zahvalna molitev ( po moje ) ni nič napačnega ( ne glede na moje mnenje o cerkvah.............. ).

Torej, karkoli in kakorkoli naj pripavimo, naj bo užitno, naj se poje, najslabše, kar je lahko, če živimo v bloku, če hrana ( slabo pripravljena ) roma v smeti. Pa nasploh, spomnite se, koliko hrane roma v smeti zaradi preteklega roka, posebej v mestih.................... Ah, kar pustimo, tako pridemo do kapitalizma, sedaj zveličavneg sistema, do potrošništva, do poneumljanja sodržavljanov, do nujnosti revolucije, ki bo to vse popravila................ Mama Bršljanka, a vidiš, kam tvoje pisanje pripelje in ima ( lahko ) za posledico?

Danes pri meni:

ežoj

ežoj je napisal/a:

Mamka Bršljanka, ni panike. Bom pa mejčken žleht: hrano je treba spoštovat, spoštovat delo ljudi, ki so delali, da smo nekaj dobili na mizo, žleht zato, ker to preradi in zlahka pozabimo. Hrano premal spoštujemo, premal spoštujemo en trenutek v zgodovini, ko ja hrane pravzaprav dovolj za vse, pa je vseen veliko ljudi ( tudi naših sodržavljanov ) lačnih, celo otroci.................. uf, ne bom nič težil. Kakorkoli, s hrano je treba bit spoštljiv, jaz upam, da sem in da sem tudi svojim otrokom vsaj mejčken nekaj tega privzgojil. Včasih, ko smo bili komplet familija, bi jaz, na začetku kosila nekaj družini povedal, pa hčerka druge spomne " sedaj bomo od očeta slišali nekaj o lačnih v Afriki ". Zahvalna molitev ( po moje ) ni nič napačnega ( ne glede na moje mnenje o cerkvah.............. ).

Torej, karkoli in kakorkoli naj pripavimo, naj bo užitno, naj se poje, najslabše, kar je lahko, če živimo v bloku, če hrana ( slabo pripravljena ) roma v smeti. Pa nasploh, spomnite se, koliko hrane roma v smeti zaradi preteklega roka, posebej v mestih.................... Ah, kar pustimo, tako pridemo do kapitalizma, sedaj zveličavneg sistema, do potrošništva, do poneumljanja sodržavljanov, do nujnosti revolucije, ki bo to vse popravila................ Mama Bršljanka, a vidiš, kam tvoje pisanje pripelje in ima ( lahko ) za posledico?

Danes pri meni:

ežoj

Eno takšno lepo pisanje pa človeku naredi cmok v grlu, ter nekaj vlažnega v končku očesa. Se strinjam v vsem napisanem. Nikoli ne pozabim, kako mi je teta vedno govorila o kruhu, o tem, OD BOGA DANEM darilu, o večnem sanjaju le tega, ko je bila internirana v Jesenovcu. Vedno je rekla: Veš Uroš, če je kruh na tla padel, si ga moral hitro pobrat in 3x poljubit. 
To je spoštovanje. Nekaj kar nosim v sebi in bom dal dalje, kakor hitro bo se moj rod nadaljeval...

Bravo EŽOJ. 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Tudi jaz se strinjam, da moramo biti spoštljivi do hrane. Moja mama, ki je bila rojena malo pred vojno in se spomni, kako je bilo med in po vojni, večkrat reče, da bi včasih še plesnivi kruh pojedli, če bi ga imeli. Jaz pa sem jamrala, ker moram en dan star kruh jesti. Zdaj, ko sem odrasla in malo bolj razumem te stvari, tega več ne počnem. Raje kupim toliko kruha, kot ga pojeva; če pa ga kaj ostane pa porabim za cmoke ali kaj drugega.

Če ostane kakšna druga hrana, jo pojeva za večerjo ali uporabim naslednji dan. No, odvisno kaj ostane; kakšnega krompirja ne šparam. 

Danes sem skuhala goveji golaž in polento. Mmmm, je bilo

mojezlato

Sporočilo je spremenil(a) mojezlato dne 28.dec 2012 17:54

Danes: krnekija , en s sirarsko skuto in bučnim oljem, drugi  z zaseko

voda, mandarine

lp

mzm

jutri: jamie na obisku z chilli con carne in bulgurjem ter feferončki za tistega, ki mu paše

v nedeljo: bistra zelenjavna juha z ribano kašo, domači žlinkrofi z špinačo ter zelena solata

Mamka Bršljanka

Danes: šampinjonova kremna juha, rižev narastek z mandarinami

breskva

a sem rekla, da sem jih vrgla v smeti?

Mamka Bršljanka

Sporočilo je spremenil(a) Mamka Bršljanka dne 28.dec 2012 20:23

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti