Aha, v Turčiji si dragi Ežoj, vidiš, kako prav pride znanje jezikov. Pa magari, če se jih učiš ob gledanju nadaljevank.![]()
Mene ta lepa dežela še čaka.Merhabba!
![]()
Aha, v Turčiji si dragi Ežoj, vidiš, kako prav pride znanje jezikov. Pa magari, če se jih učiš ob gledanju nadaljevank.![]()
Mene ta lepa dežela še čaka.Merhabba!
![]()
Edini ožujsko pivo mi ne gre ravno skupaj s Turčijo. Menda je izvoz posredi. Uf, kako mam dolgo lajtugo.![]()
![]()
No, ni neka huda uganka, če ni druga, ampak je tretja država. Sploh pa, saj je prav, da študetnje potujejo, dokler lahko.
Danes pri nas: goveja juha s fritati, korenčkom in govedino iz juhe. Smo se prej, je le Štefanovo, to sodi zraven, potepali, pa tam malo založili.
Zdaj pa dišijo "mašinski piškoti" iz pečice.
| ežoj je napisal/a: |
Božično kosilo: ma ne, ni to ( šele propravljajo ). Tole pa bo:
|
![]()
![]()
...........................
Pri nas bo danes zelenjavna juha, kruh, pašteta, ajvar ( odličen je, nekje iz temne, viharne noči), skleda motovilca, teran
lp
mzmDanes: žrebičkovi zrezki, zelenjavna paela, radič z jajci, čokoladni piškoti s čokoladnim nadevom, ![]()
Danes nas je razvajala moja sestra, ki je praznovala rojstni dan (saj ni važno, katerega po vrsti. Pripravila pa je tole:
goveja juha z rezanci in gobova juha,
pražen krompir in kvinoja z zelenjavo,
pečen jagenječek, puranja ruladica, pečene perutničke, svinjska ribica z gobicami,
mešana solata, rdeče zelje, rukola,
božični piškoti, orehova in rožičeva potica, kremne rezine,
![]()
![]()
![]()
![]()
V glavnem je razturala do amena, ampak kaj, ko se vsega ne da probat!
Balenka Pri nas ostanki izpred dveh dneh,star kruh v kruhovi štruci in puranje roladice v omaki..
Danes je bila zelenjavna rižota in ostanek mesa od včeraj, pesa v solati, potratna potica in piškotki.
tanjajRimljanka, seveda je prav, da študent potuje, pa tudi je prav, da ga študentke pogrešamo, a ne?![]()
![]()
Pon: Pol slastne, mega dobre krvavice ter pečenice (res presenečen nad letošnjo kvaliteto), popraženo zelje (NORO DOBRO) in za spremljavo še zelenjavni krožnik
Tor: Pečena domača purica iz pečice (človek kar avtomatsko na THANKSGIVING pomisli! Pa še stolze 4kg je imel gospod,tako da sem ga kar s težavo jemal iz male pečice pri starših) + domači mlinci (za dol past, od dobrega). Oboji od naše južne sosede. Zadnje čase kar dosti po hr.dobrotah sekamo :D
Zraven pa skleda solata, gorčica, vložena zelenjava
Sre: Ostanki slastnega purana. Jaz sem glodal hrustljav vrat in hrbet (tako lepo smo zapekli gospoda, da je hrustalo kot bi orehe trl, hihi) + omaka z grahom,porom,brokolijem,jajčevcem + olive, vložene čebulice, in SPECIAL GURMANSKA GORČICA (tisti veseli rdeči mož prinesel. Jupiii) ter navadna gorčica.
Aja, pa SKLEDA mešane solate.
Danes: Še en košček od purana ter cvetača in grah.
Jutri: Juha.
Počasi si želodec pripravljam na zadnji dan tega leta. Da bo pripravljen...na vse "težke" dobrote :D
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Bučni mufini s kremastim nadevom