Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jaz o testeninah ne bom nič, vsak naj je kakor mu paše. Jaz tudi ne uživam ob "al dente".

Na mladih svet stoji, že drži, ampak ne na tako nestrpnih mladih. Nas so starši še učili spoštovanja do starejših, čeprav jaz zdaj prakticiram spoštovanje do vseh.

In upam, da si imela slab dan, ker do sedaj sem prav rada brala tvoje prispevke.

naor

Pri nas pa sarme in kruh.

irena66

Danes: ombolo, stročji fižol s paradižnikom, polenta, radič z jajci, čokoladno arašidovi cookiji

breskva

Hihihi dobre so te o testeninah, prav nasmejala sem se, jaz obožujem testenine, posebej špagete. Tistemu ki kuha pašto toliko minut kot piše na vrečki - kapa dol! Zadnje špegete sem kuhala 12 min ( ne pa 5), pa sem občutljivček, razkuhano mi ne tekne. Okusi so različni, aja pa znamke testenin tudi.

Danes goveji golaž, skutno-zdrobovi cmokci in endivija.

Jutri špageti al dente v smetanovi omakici z kozicami,

Lp

ursiii

Mamka Bršljanka, upam, da si si prebrala in razumela limnolino sporočilo.

Danes: zelenjavna juha, polenta

skleda motovilca, teran, voda, mandarine

lp

mzm

Mamka Bršljanka je napisal/a:

ežoj je napisal/a:
..., po navodilu na vrečki kuhani v 6 minutah, so bili ravno " ta pravi " po 12 minutah.
ežoj

čakam, da me strela zadane in glede na število Jožetovih postov verjamem, da je praktično blasfemično, kar bom napisala, ampak bom vseeno tvegala, KER tole se sliši neužitno!!! razkuhane testenine?!?!?!??! Ni pomembna količina  alkohola, ki je poleg servirana, testenine ne smejo biti razkuhane. AAAAAaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaa. Če pa je to interna šala med starejšimi (govorim o št. objav, ne EMŠO) kulinaričnimi člani, se pa globo opravičujem, da se vsajem, kjer mi ni mesto.

za piko na i bom pa dodala "na mladih svet stoji"  - na razkuhanih testeninah pa sigurno nič ne more stat.

Mamka Bršljanka

Mamka Bršljanka,

kar pusti pri miru št. postov in EMŠO ( ali pa tudi ne ), blasfemično ni nič, dokler ni kaj žaljivega. Jaz se spomnem enih drugih časov, ko se ni dalo skuhat testenin, ne da bi bile resnično čisto rezkuhane,( do neužitnosti ). Tele testenine danes, se praktično ne morejo razkuhat, in verjemi, tele današnji sfederčki niso bili niti mal razkuhani. Če si zasledila, pred časom sem pisal o kuhanju " frčafel ", ki mi jih sploh ni uspelo skuhat, da bi bile res užitne. Torej, ne gre za nobeno " interno šalo " med starejšimi, jaz res ne maram testenin " al dente " ( pa ravno tako riža al dente, pa tudi ne pocastega riža ).

Strinjam pa se tudi glede podstavka za svet, vendar razkuhanih testenin tudi jaz ne maram.

Kolikor vem, so testenine " al dente " izmislili italijani, vendar ( kolikor sem pač jedel ), jaz v italiji nisem jedel neužitnih testenin, vsekakor ne takih, kot izpadejo če jih kuhaš po navodilu na vrečki.

Torej: nobene blasfemije, naj si vsak skuha testenine kot mu paše

ežoj

Pri nas tudi ne jemo surovih makaronov.

Danes:

Goveja juhica od predvčerajšnjega dne - zares zelo velika porcija, z zares ogromno tankih nudelcov in zelenjavo, ki se je kuhala v njej.

Okisana govedina iz juhe z jajčkom, čebulo in bučnim oljem. Kos rženega kruha. Njami!

Potička.

Burp!

začetnik

ežoj je napisal/a:

Mamka Bršljanka je napisal/a:

ežoj je napisal/a:
..., po navodilu na vrečki kuhani v 6 minutah, so bili ravno " ta pravi " po 12 minutah.
ežoj

čakam, da me strela zadane in glede na število Jožetovih postov verjamem, da je praktično blasfemično, kar bom napisala, ampak bom vseeno tvegala, KER tole se sliši neužitno!!! razkuhane testenine?!?!?!??! Ni pomembna količina  alkohola, ki je poleg servirana, testenine ne smejo biti razkuhane. AAAAAaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaa. Če pa je to interna šala med starejšimi (govorim o št. objav, ne EMŠO) kulinaričnimi člani, se pa globo opravičujem, da se vsajem, kjer mi ni mesto.

za piko na i bom pa dodala "na mladih svet stoji"  - na razkuhanih testeninah pa sigurno nič ne more stat.

Mamka Bršljanka

Mamka Bršljanka,

kar pusti pri miru št. postov in EMŠO ( ali pa tudi ne ), blasfemično ni nič, dokler ni kaj žaljivega. Jaz se spomnem enih drugih časov, ko se ni dalo skuhat testenin, ne da bi bile resnično čisto rezkuhane,( do neužitnosti ). Tele testenine danes, se praktično ne morejo razkuhat, in verjemi, tele današnji sfederčki niso bili niti mal razkuhani. Če si zasledila, pred časom sem pisal o kuhanju " frčafel ", ki mi jih sploh ni uspelo skuhat, da bi bile res užitne. Torej, ne gre za nobeno " interno šalo " med starejšimi, jaz res ne maram testenin " al dente " ( pa ravno tako riža al dente, pa tudi ne pocastega riža ).

Strinjam pa se tudi glede podstavka za svet, vendar razkuhanih testenin tudi jaz ne maram.

Kolikor vem, so testenine " al dente " izmislili italijani, vendar ( kolikor sem pač jedel ), jaz v italiji nisem jedel neužitnih testenin, vsekakor ne takih, kot izpadejo če jih kuhaš po navodilu na vrečki.

Torej: nobene blasfemije, naj si vsak skuha testenine kot mu paše

ežoj

ežoj, dolžna sem ti eno veliko opravičilo! Iz lastnih frustracij (seveda popolnoma nepovezanih z testeninami) sem se spravita nate, ker si mi bil v tistem trenutku pri roki. moj komentar niti ni bil konstruktiven, ampak samo žaljiv in če verjameš, sem bila v tistem trenutku še najbolj jezna nase in ne na tvoje kosilo (kaj šele na št. postov ali EMŠO). tako da še enkrat oprosti!

moja kazen za nastalo škodo bo, da si bom za kosilo skuhala skledo močno razkuhanih testenih in jih pojedla.

oprosti še enkrat!

Mamka Bršljanka

Mamka,

naor

moja kazen za nastalo škodo bo, da si bom za kosilo skuhala skledo močno razkuhanih testenih in jih pojedla.

oprosti še enkrat!

Mamka Bršljanka[/citat]

Ne ga biksat, no!!!!! Skuhaj si skledo takšnih testenin, kot jih imaš rada, da boš nasmejana in dobre volje!!!!!!!!!!!!!!!!

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti