Danes: piščančja prsa z zelenjavo, riž, zelena solata
breskva
Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada
Danes: piščančja prsa z zelenjavo, riž, zelena solata
breskvaPiščančju curry in naan:
Bravo Balenka!

Pleske, krompir, solata z regratom
mmmm mamamia![]()
pri meni danes bučna juha in rižota
ZuckerfeeDanes pa na obisk k staršem z eno od mojih boljših prijateljic.
Kaj čmo a ne! Sneg je naredil nedeljo še bolj prijetno,toplo,domačo.
Popoldan ob kaminu, čvekanju, čaju in sladkih dobrotah bo kot naročen za druženje in čvekanje o nekdanji službi, o skupni državi, starših in njihovih pogledih na današnji svet...aja, joj...kosilo ino kulinarika ![]()
Danes: Kurja obara da bo žlica stala + (samo jaz in vedno ob kosilu) 2 domača sveža feferončiča (za floro in favno, ali kako že porečejo ![]()
)
Nato se preselimo v dnevno k kaminu, kjer pa se bo točil čaj, postregla pa se bosta moja DEVIČNA dec.projekta. Sveža in dišeča.
Spekel sem meni tako ljube ANGLEŠKE KOLAČE oz. SCONESE (recept po enem izmed blogov) ter iz baze METKO (katero že? A greva na pijačo
). A ne, nisem damo iz pečice potegnil. Je pa to strokoven naziv za KOLAČ S ČOKOLADO. ![]()
![]()
![]()
Jutri: Žganci + brokoli + cvetača+ grah+ por podušeno v ponvi. Feferona, sveže narezan paradižnik.
Nekako tako, ali pa mrbit malo drugače
Kaj včeraj za kosilo (za nekatere je bil zajtrk
)?
Evo:
- prvi hod: hoja do avta, ker je v prtljažniku ostala I. predjed
- drugi hod: ni bil hod ampak dir, ker je obstajala nevarnost, da se II. hladna predjed ohladi
- tretji hod: spet ni bil hod ampak lebdenje širokih rezancev v luftu
- III.a hod: ni bil hod ampak eno plavanje, ribje, v enem krasnem papridetu (to je "riblja čorba + fišpaprikaš na moj način"..)
- četrti hod spet ni bil noben hod ampak diverzantska akcija najboljših oliv, kar sem jih kadar koli jedla![]()
- peti hod: uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! wauuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!
- šesti hod: posvečen mačkam, ki so oglodale kosti do konca
- sedmi hod: nema da nema.....
- osmi hod: baklava brez rozin, vsak najmanj 2 koščka ampak itak noben ni štel (je pa bila prižgana neka čudna lučka tam nekje na steni zgoraj centralno.. za anale)
- deveti hod: jabolčna torta, pripeljana čez klance....
- deseti hod: ![]()
(e nedam ti sličicu press)
Se zahvaljajujem dotičnemu Kulinaličarju in njegovi družbi, ker ločijo med domišljijo in domišljavostjo!!!!!!!!!1
Mygrace
Aha, "pa še to": izbirali smo lahko med ardečimi in zelenobelimi pi(čkkč)astimi prtički! ![]()
![]()
Včeraj smo hodili tudi mi, po čudovitih, razglednih, dolgih bližnjicah je res prijalo ![]()
- prvi hod: "afnguncn", odlično, ne verjemite izrazu ribe
- drugi hod: "heb...gaaldente" s "fišpajmodet", spet odlično, slabši sliki navkljub
- tretji hod: pokušina odličnih oliv, nato "piksnicaatugou"![]()
- tretji hod: "Gospa riba" (z dvema vmesnima sprehodoma graha in koruze), bila je geografskega porekla, spet odlična, v ozadju tretji hod in roke pod kontrolo
- četrti in zmagovalni hod: "Baklava rozinmankn" , ki si je upravičeno prislužila prvo nagrado! Še Beti je bila navdušena, prišla je sicer s precejšnjo zamudo, zaradi reševanja vročih zadev v temni, viharni noči tudi hitro odšla, a čas za pokušino prve nagrade, no, prvonagrajene
, si je le vzela
Potem pa vrsta malih sprehodov, vključno s čez Karpate pripeljano, domačo, odlično tresočo se hladno predjedjo, ki je bila pojed
, vse skupaj poplaknjeno z nektarjem dolenjskih (kranjskih
) gričev, začinjeno s pripravo na r.....ne, ne bom o tem, samo še to, da tako razmiganih "smejalnih" mišic že dolgo ne, takega musklfibra tudi ne ![]()
![]()
![]()
p.s. čisto, čisto na koncu sem okusila prvo letošnjo snežinko ![]()
![]()
![]()
lp
mzm
A ti sploh veš, kaj si povzročila s svojim raportom? ![]()
![]()
Ah, saj vam privoščim. Mogoče kdaj pridem na vrsto tudi jaz.![]()
![]()
![]()
Goveja juha z zdrobovimi cmoki, pečen krompir, meso ali ribe - to je še?, motovilec z jajčki in seveda včeraj spečeni piškoti-linški z nutelo in orehovi rogljički....
Kjer je volja, tam je pot. Trixidanes: pica s šunko
mali kuharKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada

Moj domači kruh