| naor je napisal/a: |
Jaz bi se pa danes oz. včeraj povabila k Mamimii. Že dolgo nisem kaj takega jedla.
|
Ti samo pridi, tudi nenapovedana ... to imamo vedno na zalogi!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
| naor je napisal/a: |
Jaz bi se pa danes oz. včeraj povabila k Mamimii. Že dolgo nisem kaj takega jedla.
|
Ti samo pridi, tudi nenapovedana ... to imamo vedno na zalogi!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Včeraj za mojega pašta fižol, zame so kuhali drugi,
danes pa povabljena k mojim staršem: goveja juha, gobova juha, pire krompir, rdeče zelje, ocvrt piščanec in pečena pečenka, kuhana cvetača, zelena solata, za sladico pa domača pehtranova potica in jabolčni štrudelj in seveda ![]()
![]()
Petek: Krvavice/pečenice, zelje, matevž
Sobota: Pastirska pogača, solata, muffini s čokolado
Nedelja: Goveja juha, popečena poletna s sirom in šunko/riž z gobicami/njoki in žrebičkovo meso v omaki, solata, ledeno nebo.
BrgitaDanes goveja juha z domačimi rezanci, polpeti, pražen krompir, endivija z fižolom
Posladek skutina torta
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes bo matevž, zelje in pečenica ter nekajpotice od včeraj.
tanjajvčeraj: zrezki v zelenjavni omaki in pire krompir
Danes: piščančja rižota z zelenjavo in skleda endivje
lučicaGoveja juha od včeraj, njoki v sirovi omaki, solata.
rosieDanes nek čuden dan! Imel opravke v metropoli pol se mal potepal, pa zmanjkalo časa za kosilo. Mišljeno je bilo kislo zelje, pol načrt spremenjen, testenine bojo hitreje. Omaka od šampinjonov. Testenine naj bi bile kuhane 13-15 min al dente ( *ebo jih al dente in kdo ga je izmislil ), po 25 min so bile še kar al dente, po 35 tudi, pol se mi ni ljubilo več čakat ( tako mi je tudi treba, če kupujem izdelke no nejm ). Torej nekuhane testenine prelijem z omako, premešam, poskusim, ničemur podobno (*ebo jih al dente ) pojem morda eno četrtino planiranega, pol pa razveselim mačke. To so pa tudi ene čudne živali: vse kaj je neužitnega jim gre v slast. Ja nič, vino ja še kar ( uf, matr, za jutar sem nabavil kartonsko buteljko belega, se že veselim ):
A ja: ni se mi ljubilo afnat z mizo samo udmaknil vse in naredil mesto ( matr, zgornje nadstropje pa sploh ne uporabljam ).
![]()
Goveja juha, blitva, pire krompir in govedina
babka, spet čudovito kosilo razen.......... blitve. Meni je takšna blitva čist neužitna, naredil le enkrat. Jaz blitvo samo neražem ( ko je izvadim iz kropa v skledo, je z nožem narežem na " kockice ) cca 1 cm in je naprej obdelujem - dušim. Morda je le psihologija, kdo bi vedel.
ežoj
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bovla po kitajsko

Pekoče piščančje perutničke