Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

naor je napisal/a:

Jaz bi se pa danes oz. včeraj povabila k Mamimii. Že dolgo nisem kaj takega jedla.

naor

Ti samo pridi, tudi nenapovedana ... to imamo vedno na zalogi!

mamamia

Včeraj za mojega pašta fižol, zame so kuhali drugi,

danes pa povabljena k mojim staršem: goveja juha, gobova juha, pire krompir, rdeče zelje, ocvrt piščanec in pečena pečenka, kuhana cvetača, zelena solata, za sladico pa domača pehtranova potica in jabolčni štrudelj in seveda

tanjaj

Petek: Krvavice/pečenice, zelje, matevž

Sobota: Pastirska pogača, solata, muffini s čokolado

Nedelja: Goveja juha, popečena poletna s sirom in šunko/riž z gobicami/njoki in žrebičkovo meso v omaki, solata, ledeno nebo.

Brgita

Danes goveja juha z domačimi rezanci, polpeti, pražen krompir, endivija z fižolom

Posladek skutina torta

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes bo matevž, zelje in pečenica ter nekajpotice od včeraj.

tanjaj

včeraj: zrezki v zelenjavni omaki in pire krompir

Danes: piščančja rižota z zelenjavo in skleda endivje

lučica

Goveja juha  od včeraj, njoki v sirovi omaki, solata.

rosie

Danes nek čuden dan! Imel opravke v metropoli pol se mal potepal, pa zmanjkalo časa za kosilo. Mišljeno je bilo kislo zelje, pol načrt spremenjen, testenine bojo hitreje. Omaka od šampinjonov. Testenine naj bi bile kuhane 13-15 min al dente ( *ebo jih al dente in kdo ga je izmislil ), po 25 min so bile še kar al dente, po 35 tudi, pol se mi ni ljubilo več čakat ( tako mi je tudi treba, če kupujem izdelke no nejm ). Torej nekuhane testenine prelijem z omako, premešam, poskusim, ničemur podobno (*ebo jih al dente ) pojem morda eno četrtino planiranega, pol pa razveselim mačke. To so pa tudi ene čudne živali: vse kaj je neužitnega jim gre v slast. Ja nič, vino ja še kar ( uf, matr, za jutar sem nabavil kartonsko buteljko belega, se že veselim ): 

A ja: ni se mi ljubilo afnat z mizo samo udmaknil vse in naredil mesto  ( matr, zgornje nadstropje pa sploh ne uporabljam ).

ežoj

Goveja juha, blitva, pire krompir in govedina

babka1951

babka, spet čudovito kosilo razen.......... blitve. Meni je takšna blitva čist neužitna, naredil le enkrat. Jaz blitvo samo neražem ( ko je izvadim iz kropa v skledo, je z nožem narežem na " kockice ) cca 1 cm in je naprej obdelujem - dušim. Morda je le psihologija, kdo bi vedel.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti