Goveja juha od včeraj, njoki v sirovi omaki, solata.
rosie
Piščančja juha s tortelini
Goveja juha od včeraj, njoki v sirovi omaki, solata.
rosieDanes nek čuden dan! Imel opravke v metropoli pol se mal potepal, pa zmanjkalo časa za kosilo. Mišljeno je bilo kislo zelje, pol načrt spremenjen, testenine bojo hitreje. Omaka od šampinjonov. Testenine naj bi bile kuhane 13-15 min al dente ( *ebo jih al dente in kdo ga je izmislil ), po 25 min so bile še kar al dente, po 35 tudi, pol se mi ni ljubilo več čakat ( tako mi je tudi treba, če kupujem izdelke no nejm ). Torej nekuhane testenine prelijem z omako, premešam, poskusim, ničemur podobno (*ebo jih al dente ) pojem morda eno četrtino planiranega, pol pa razveselim mačke. To so pa tudi ene čudne živali: vse kaj je neužitnega jim gre v slast. Ja nič, vino ja še kar ( uf, matr, za jutar sem nabavil kartonsko buteljko belega, se že veselim ):
A ja: ni se mi ljubilo afnat z mizo samo udmaknil vse in naredil mesto ( matr, zgornje nadstropje pa sploh ne uporabljam ).
![]()
Goveja juha, blitva, pire krompir in govedina
babka, spet čudovito kosilo razen.......... blitve. Meni je takšna blitva čist neužitna, naredil le enkrat. Jaz blitvo samo neražem ( ko je izvadim iz kropa v skledo, je z nožem narežem na " kockice ) cca 1 cm in je naprej obdelujem - dušim. Morda je le psihologija, kdo bi vedel.
ežoj
| ežoj je napisal/a: |
| Jaz blitvo samo neražem ( ko je izvadim iz kropa v skledo, je z nožem narežem na " kockice ) cca 1 cm in je naprej obdelujem - dušim. Morda je le psihologija, kdo bi vedel.
|
Da ni to kaj s tvojimi noži povezano? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes pri nas: še nič kosila, ne vem, ne vem, kaj bo.....najbrž kočerja, ko....če.....bo......![]()
[citat=--ežoj--]
babka, spet čudovito kosilo razen.......... blitve. Meni je takšna blitva čist neužitna, naredil le enkrat. Jaz blitvo samo neražem ( ko je izvadim iz kropa v skledo, je z nožem narežem na " kockice ) cca 1 cm in je naprej obdelujem - dušim. Morda je le psihologija, kdo bi vedel.
ežoj, saj jo moj mož tudi ne bi jedel, če bi vedel, da je blitva, na ta način ga pa prepričam, da je špinača
in to je po njegovem mnenju čisto brezvezno kosilo, ker je po njem takoj lačen, mater, že brska po hladilniku![]()
| ežoj je napisal/a: |
. Meni je takšna blitva čist neužitna, naredil le enkrat. Jaz blitvo samo neražem ( ko je izvadim iz kropa v skledo, je z nožem narežem na " kockice ) cca 1 cm in je naprej obdelujem - dušim. Morda je le psihologija, kdo bi vedel. |
No, jaz jo niti v krop ne vržem, narežem na debelo in direkt v ponev, enako tudi špinačo.
@babka1951, te razumem, pssst, kaj pa nekaj vzgojnih? ![]()
![]()
Danes v razširjeni postavi, brez fotografiranja, da me ne prepoznajo
:
- jesenska zelenjavna juha
- kuhan rjav riž
- dušen finokjo (sladki janež)
- telečji trakci
- obreznine čokoladno-mascarponejevih kock
- teran
lp
mzmdanes: goveji zrezek in žlikrofi
mali kuharV nedeljo: Pizza pri VERDI VERDIju. Res je noro dober ambient, izbira ogromna, pizze pa slastne. 4je smo bili in vsi odšli zadovoljni.
Sam sem jedel pizzo z čebulo/suho/sirom/sladkimi feferoni/fileji ribe. Iz žepa pa sem potegnil še lastno produkcijo dveh LJUTIH feferonov![]()
Včeraj: KUS BIZI (dosti popražene čebule, vmešana velika količina graha ter nekaj kuskusa), 1/2 podušene cvetačne glave, po vrhu dodano francosko maslo + 1 velik zelen domač feferon ter kisla repa z olivami kot solata.
Danes: Z dobrim prijateljem v eno izmed mehiških restavracij v Mbju.
(Priporočate kakšno še posebej slastno jed in katera vam je TOP MEHIŠKA v MBju?)
TOREK:
Ričet s suhimi rebri, pa še mal klobase, pa en pujskov repek...

Lonec ričeta "s hitro pošto" potuje mojim mlajšim jedcem:

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja juha s tortelini

French toast s sadjem