Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes bo domače kitajsko zelje in fižol v solati,zabeljeno z bučnim oljem.

Če bo lakota prehuda,se bodo udejanile tudi palačinke z marmelado iz Izabele.

polarbear

Polarbear - sem nora na izabelo, pa mi še nikoli ni padlo na pamet, da bi naredila marmelado. Prosim prosim recept! Saj jurka bi šla tudi, ne?

Sicer pa danes za kosilo: špinača z vrta (na olivnem olju s česnom), pečen kifelčar (krompir), jajca na oko, za malo malo bolj pozno se ravno dela skuta torta (pirnica je kriva....ker jo je ravno omenila v eni drugi temi).

Sonja

SOBOTA:

Goveje-kurja juhica z domačimi rezanci; popečena govedina in kurja bedra, pražen krompir, hrenov zos; zelena solata:

Pozdravček!

Limnol: krivdo prevzamem samo v primeru, da dobim en kos. Sem že mislila, da bo šlo danes brez sladice, pa imam nekam veliko sline v ustih. Jo bo treba z nečim osušiti.

Jedli bomo pa kose piščanca, močno zapečene, zaprte marele, polnjene s sirom, nato pa panirane in ocvrte, paradižnikovo solato, s papriko, se razume.

pirnica

Limnol,zelo enostavno:

Grozdju (imel sem ga približno 5 kg) odstraniš peclje,ga v loncu kuhaš kakšne 5-10 minut in ga vmes malo pretlačiš.

Potem ga prepasiraš(da odstraniš pečke), če hočeš primešaš sladkor-sam sem dal samo 1/2 kg  rjavega na 5 kg grozdja,ker je bilo že samo grozdje dovolj sladko, 2-3 žlice ruma,2-3 vanilijeva sladkorja in 2 vrečke želirnega praška.Po originalnem receptu na 5 kg grozdja pride 2,5 kg sladkorja in 3 vrečke praška,vendar meni paše bolj tekoča in manj sladka.

Pokuhaš še 10 minut,vroče naliješ v kozarce in zapreš..finito!

Koncentriran sladko kiselkast okus Izabele,zame ena najboljših marmelad,pa še kupiti je ne moreš nikjer

polarbear

Ker sem ostala sama doma, sem se odločila skrajšati jedilnik. Tako da danes samo kremna bučna juha zame. Posladek sladoled. Imam pa v hladilniku še maso za breskvice tako, da se bom kmalu lotila izdelave.

msegov

Hvala polarbear - mislim, da grem jutri končno na obisk k teti z brajdo. Saj vem, ni mi v čast, ampak taki smo (saj se pol odpusti, če ji nesem domače bučno olje, a ne?).

Da ne bo samo smetenje - jutri za kosilo: končno kupila goveji rep! Dušen, v omaki iz portovca, zraven spet kifelčar, tokrat kuhan, par različnih solat in če bo ostalo še kaj torte...kar je pa malo verjetno, se mi zdi, da se neki tipi že motajo po kuhinji.

Sonja

Kurja juha z rezanci, pečena kokoška, domači njoki, zelenjavna omaka od pečenja kure, zelena solata s paradižnikom iz vrta in bela čokoladna krema.

Mir in dobro!

S krompirjem, korenjem in bučkami pečeni brncini, solata.

rosie

danes: pasulj

mali kuhar

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti