Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Naj mi bo smetenje oproščeno, če tole to je. MBrando, a prav razmišljam, da je letanca, kurja fafla, perutnička lepše povedano? Danes prvič slišim (vidim) ta simpatičen izraz, pa ugibam.

zeta

Hehe, te frflotke pa imajo imen!

Danes juha, reciklaža mesa iz juhe:

skleda radiča, teran

lp

mzm

danes: tenstan krompir in  goveji zrezki

mali kuhar

punce, hvala!!! Zdaj je sestra že povila malo štručko, prvega otroka(sinčka).

Zdaj se bo slavilo dolgo v noč.

Jutri za kosilo: špageti z bolonjsko omako, za ženske špinačna lazanja, nekaj peciva

lp

ledenka_

zeta:Bo kar držalo ja 
Stvar s katero kura maha ko se podi po dvorišču in zraven vrešči kot stara baba 
Bremza pa je noga, oz. meni simpatičen izraz je BATAČA 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Hvala, MBrando, tudi jaz se smejem!

zeta

Tudi za nas so danes kuhali drugi, ker smo bili na trgatvi. Bilo je lepo, vreme tud, zato je bila pogrnjena miza v letni jedilnici:

juha z domačimi rezanci

pečen , pečena , dunajski zrezki

solata

domač kruh

orehova potica in pecivo (makovo, skutino in ruske stezice

´

veliko dobre volje

Balenka

Dragička, kaj pa je to ščipanci?

Migla

Migla,

"ščipanci" so moja izmišljotina, in sicer, ko delam vlečeno testo, rob testa obrežem, ker izpade malček debelejše. Testo premesim v kupček, zavijem v folijo in dam v zmrzovalnik. Drugič dam iz skrinje, da se odmrzne ter s prsti odščipam košček po košček ter ga fliknem v kipoči krop.    Ko je po 10-15 minutah kuhano, odcedim, dodam malček masla ali jih pa povaljam v maščobi od kakšne pečenke. Tokrat je bilo povaljano v maščobi, kjer sta se pekli bedrci.

Pozdravček!

Hvala Dragička, si mi dala idejo. Jaz to vedno vržem v smeti. Zdaj ne bom več.

Migla

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti