Danes pri nas: sladko zelje z govedino iz juhe, začinjeno po moje, krompir v koščkih z nekaj ocvirki. Preprosto, a slastno poletno kosilo.

Čarobna zelena torta
Danes pri nas: sladko zelje z govedino iz juhe, začinjeno po moje, krompir v koščkih z nekaj ocvirki. Preprosto, a slastno poletno kosilo.
Njoki s škampi![]()
Petek: piščančji file in kifeljčar, pečeno v pečici, kumarična solata
Sobota: špageti z zelenjavno omako, paprika in kumare v solati
Nedelja: družinski piknik: pleskavice, zavite klobase, pišč. file in bedra, paradižnik z mocarelo in baziliko, grška solata, sladek in slan štrudelj, sladoled s pokuhanimi gozdnimi sadeži, lubenica, vodaaaaa
Včeraj: lazanja (brez bešamela)
Danes: boranja, kruh
Danes: zelenjavna juha iz vsega, kar se da nabrati na vrtu, kumare v solati s krompirjem in jogurtom.
rosieDanes kranjske klobase, paradižnikova solata, kumarično-krompirjeva solata. Poleg tega pa sma z mamo napolnili 22 kozarčkov breskove marmelade iz domačih breskev. Nebeško dobra, boljše še nisem jedla!
Malo za lušte - slikana, ko se je še kuhala ![]()
Skutni cmoki s slivami. Zvečer domača pica, breskov potresenec in koktejli.
aby| aby je napisal/a: |
Skutni cmoki s slivami. Zvečer domača pica, breskov potresenec in koktejli.
|
Aby, kaj pa je to breskov potresenec?
leandros
Ežoj, a una buča je pa kraljevski bodigard ![]()
?
Danes pri nas:
- recimo džuveč, v resnici pa z rižem pomazana kastrola od sataraša za vlaganje, potreseno s parmezanom (v resnici z naribanimi ostanki nekega obsušenega sira)
- brezglava ljubljanska ledenka, ropotajoča...plus paradajz, kumare, paprika, stoletna čebula, kefir...sol, sladkor, poper....nežno premešana z rokami, nihče videl
- hruške debeluške, sir, vino
- voda
- počitek
Posladek ( v resnici popočitek):
- sončna kopel (v resnici pobiranje odpadlih jabčkov v kopalkah)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
aja, v kopalkah:
![]()
Mygrace
Leandros tale je breskov potresenec, mi ga naravnost obožujemo, vsakič s kakim drugim sadjem ![]()
Aby hvala ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čarobna zelena torta

Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami