Včeraj: Goveja juha, tenstan krompir zraven govedina iz juhe, hren, skleda zelene solate
Danes kuha sin: baje bodo špageti v tunini omaki + zelena solata
leandrosVčeraj: Goveja juha, tenstan krompir zraven govedina iz juhe, hren, skleda zelene solate
Danes kuha sin: baje bodo špageti v tunini omaki + zelena solata
leandrosDanes pri meni bila načrtovana čorbice ( saj je zima na pragu ) od blitve, pol me pa kapitalizem dobi v kremplje. Saj veste keko gre, pokažejo ti ( oziroma nakažejo, ti si pa sam domišljaš, da si videl ) šop bankovcev tamo ena žleza izloči adrenalin ( to je ena taka megla za kri, da ti zamegli presojo ) in tako sprožijo pohlep- gonilno silo kapitalizma. Torej, ves prevzet od pohlepa, začnem nekaj v delavnici migat, pa se spomnem na kosilo: dam dušit nekaj koščkov svinjskih rebr skupaj s čebulo in eno narezano papriko, češ, pol bom nabral blitvo in naredil čorbico. Grem nazaj v delavnico delat ( ko se pogledam v špigl, namesto zenic vidim tist znak za evro ) in pozabim na kosilo. Po enih dobrih dveh urah, se spomnem kosila, grem pogledat uno meso, ono mehko kot puter, še dobro, da imam sanjsko kuhinjo ( kaj, tega niste vedli
). Sem že lačen, blitvo ne grem nabrat, pa obarit.......... odločim se ( to pa si jaz sam domišljam, saj veste kaj pravijo: človek odloča, odloči pa " višja inštanca " ): kajla kruha, kozarec vina in tisto dušeno meso, in kosilo je:
Matr Ežoj, a zdej ti že iz oči vn gleda? ![]()
Danes pri nas:
- spečenka iz včerajšnjih in predvčerajšnjih ostankov
- skleda solate, zmešana in lepo ozaljšana s cvetovi divjega česna
- specialno zame čaša rujnega s sladkorjem
Posladek:
- končno sem se dokončno zbudila
![]()
Danes zelenjavni golaž in makaroni, paradižnikova solata
tanjajOstanki včerajšnjega piknika: 3 vrste solat, čevapčiči, pečena vratovina.
Tinky BinkyZelenjavna juha, palačinke, za ene z nutelo, za druge z marelično marmelado, za tretje z orehi.
rosieEžoj, krasen pogled ob kosilu na lokvanje
. to je tudi nekaj eur vredno.
Nisem uspela slikati.
rozbif po siciljansko in češnjevi paradajzki z rukolo.
Zime pa ni.![]()
, zima je na pragu? Samo trenutek.... pri nas je ni, še jeseni ne ![]()
Včeraj in danes:
tiha solata, voda, teran
lp
( takole zgledamo zaradi vetra
)
mzm
Danes: pleskavice, rižota s suhim paradižnikom in beluši, mešana solata, rafaelo
Danes pri nas,kumare v omaki ,pire krompir, govedina.
MilžiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ribja juha s testeninami

Pizza s pršutom