Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj: goveja juha, svinjski zrezki v omaki s šampinjoni, restan krompir, zelena solata

Danes: tortilje z mletim mesom, paradižnikova solata

Začetnica

Včeraj: Pečen piščanec s krompirjem in korenjem , zelena solata in breskova pita za sladico

Danes: tunina pica

Roncolino

danes: polnjene paprike

mali kuhar

Včeraj smo meli dušeno sladko zelje z korenčkom, v slastni marinadi piščančje kračke in pečen mlad krompir,

danes pa bo svinjski golaž, krompirjevi njoki (mlad krompir tralala upam da uspejo:)) ) in par. solatka.

Lep dan želim!

ursiii

Danes goveji zrezki v omaki z grahom in s korenjem, kuhana brokoli in cvetača, paradižnikova solata. Posladek še ostanek rolade od včeraj.

msegov

PONEDELJEK:

Čorbica (saj je zima na pragu):

Pozdravček!

Včeraj: Goveja juha, tenstan krompir zraven govedina iz juhe, hren, skleda zelene solate

Danes kuha sin: baje bodo špageti v tunini omaki + zelena solata

leandros

Danes pri meni bila načrtovana čorbice  ( saj je zima na pragu ) od blitve, pol me pa kapitalizem dobi v kremplje. Saj veste keko gre, pokažejo ti ( oziroma nakažejo, ti si pa sam domišljaš, da si videl ) šop bankovcev tamo ena žleza izloči adrenalin ( to je ena taka megla za kri, da ti zamegli presojo ) in tako sprožijo pohlep- gonilno silo kapitalizma. Torej, ves prevzet od pohlepa, začnem nekaj v delavnici migat, pa se spomnem na kosilo: dam dušit nekaj koščkov svinjskih rebr skupaj s čebulo in eno narezano papriko, češ, pol bom nabral blitvo in naredil čorbico. Grem nazaj v delavnico delat ( ko se pogledam v špigl, namesto zenic vidim tist znak za evro ) in pozabim na kosilo. Po enih dobrih dveh urah, se spomnem kosila, grem pogledat uno meso, ono mehko kot puter, še dobro, da imam sanjsko kuhinjo ( kaj, tega niste vedli ). Sem že lačen, blitvo ne grem nabrat, pa obarit.......... odločim se ( to pa si jaz sam domišljam, saj veste kaj pravijo: človek odloča, odloči pa " višja inštanca " ): kajla kruha, kozarec vina in tisto dušeno meso, in kosilo je:

ežoj

Matr Ežoj, a zdej ti že iz oči vn gleda?

Danes pri nas:

- spečenka iz včerajšnjih in predvčerajšnjih ostankov

- skleda solate, zmešana in lepo ozaljšana s cvetovi divjega česna

- specialno zame čaša rujnega s sladkorjem

Posladek:

- končno sem se dokončno zbudila

Mygrace

Danes zelenjavni golaž in makaroni, paradižnikova solata

tanjaj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti