Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

V tej vročini zjutraj vržem v misker kumaro, malo bučke, nekaj razin paprike, kak paradižnik,česen,  malo ingverja, sol, poper, olivno olje, žlico vode in temeljito zmiksam. Pustim v hladilniku in ko pridem domov samo še potresem s svežimi zelišči (bazilika, rožmarin, origano, drobnjak, peteršilj ...) in odlična hladna juha je prava osvežitev. Če je lakota huda, vržem po juhi nekaj kock toasta.

Gaspačo na sto in en način, bi lahko rekli.

mamamia

Malo spremenjen jedilnik, včeraj goveja juha z rezanci, kalamari v solatI, za moža telečji golaž in makaroni

Danes gobova juha, stročji fižol v solati, meso iz žara, krompir

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Skutino-drobnjakovi slani štruklji z gobovo omako in solata

Včeraj polnotrnati peresniki s paradižnikovo omako, zelena in kumarična solata

danes kornčkovo-porova juha, bučni polpeti, zabeljen stročji fižol in zelena solata

jutri bo nekaj z mletim mesom- lazanja ali pa polnjene bučke

tabu

Midva pa danes jedla zunaj, po sili razmer.

Jaz bograč, moj soprog pa paprikaš in svedrčke.

Bilo je kar okusno in kljub vročini je pasalo.

irena66

Pri nas: fino ohlajeno domače kislo mleko s kosom črnega kruha.

rosie

Zabeljen stročji fižol in krompir.

lp

cervus

Danes: blitva s paradižnikom, pečen krompir, solata iz stročjega fižola, borovničev sladoled s smetano

breskva

Danes: včeraj kuhana mlačna rižota, pogreta na prelestnih balkonskih 42°C

skleda radiča, lavor vode

lp

mzm

Miška, brez terana, a? Saj je super, če je poleti toplo, ampak kar je preveč, je pa preveč.

Kosilo pripravljeno v potu obraza. Pohani ribji fileji, ne vem kakšni, mož, ki jih je prinesel tudi ne. Bili so pa zelo dobri, zraven kuhan mlad krompir in zelena solata z našega vrta. Pa maline s Prekmurja. Drage kot žafran, ampak naj bo, dobre, dobre.

Vroča želja: naj se malo shladi.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti