včeraj jedli vzunaj
danes: skleda solate ker gremo na praznovanje rojstnega dne k sestri (meso in sir na žaru, zelenjava na žaru, ocvrti kalamari, solate, pecivo in torta-za sladko sem poskrbela jaz)
lp
ledenka_včeraj jedli vzunaj
danes: skleda solate ker gremo na praznovanje rojstnega dne k sestri (meso in sir na žaru, zelenjava na žaru, ocvrti kalamari, solate, pecivo in torta-za sladko sem poskrbela jaz)
lp
ledenka_Včeraj: mrzla, mrzla francoska solata in pečene sv. rebrce.
Danes: goveja juha z rezanci, korenčkom in govedino, kruh.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes paradižnikova omaka z svedrčki, zelena solata z paradižnikom, kumaro, domačim korenčkom
Jaz pa sem se odločila zgolj za solato, dodala sem feto in popečene gambere z sezamom
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
danes: kvinoja s curryjem, špinačo in gobami. recept pride v prihodnjih dneh
Danes: kromirjeva solata, čevapčiči, pudingova strkjenka
breskva
Pri nas: kumare v solati s krompirjem, sladoled.
rosie| nola je napisal/a: |
Brez zamere mzm, jaz počokolam z našimi nonami, cijami in sosedami. S foreštami, ne glede s katere strani hriba so se prikotalile se pa kaj pomenim, najbolj sem vesela, če mi povejo kaj in kako kuhajo tam, odkoder so, pa če je to Mediteran ali kakšno drugo okolje. Tudi jaz sem vas vse pogrešala, predvsem pa vaše recepte in opise navad z vaših koncev. Belokriških, bolj ali manj avtentičnih imam že polna ušesa, zato mi nikar ne zameri, če bi rajši brala o tem, kako ste kuhali in živeli na tvojem klancu. Saj se zastopiva, a ne? |
Nič ne zamerim, zaradi mene se lahko meniva, pogovarjava, kramljava, delava diškorže, čokolava, nakladava...ime ni pomembno, pomembno je, da se ne žaliva.
Sem od tam, kjer sem doma, kuham vse, kar nam zdravje, želje, denarnica in domišljija dopuščajo. Bi bilo presneto dolgočasno prehranjevanje samo iz okolice rojstnega kraja vzeto, pa neumno tudi.
Prebivalcev iste države se, če se ne motim, med odprtimi, bistrimi ljudmi, ne imenuje za forešte. Pa nasploh, nikogar, če bi se mene vprašalo.
Tema o navadah in jedeh naših prednikov bi tudi bila zanimiva, ja. (če je celo že ni)
Klanec imava pa tako ali tako isti ![]()
Aja, Vragsigavedi, ja, jutri: zadišali so mi jajčevci, pa novo malo pečico sem dala na balkon, nekaj bo že.
mzm
Danes:
pa kaj je zdej to, spet kak japonc, tole bo menda " ta pravo ".
kuhali drugi, jaz pa le hvaležan.
Uf, vesel sem tudi zaradi mačke, ker ji je ( zaenkrat ) przanešano.![]()
ežoj
Pri nas danes,boranija ,solata ,kruh in ledena kava.
MilžiPa se tudi pri nas začenja sezona pečenega mladega krompirčka ![]()

OlivaB
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polpetki iz melancan

Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami