Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

včeraj jedli vzunaj

danes: skleda solate ker gremo na praznovanje rojstnega dne k sestri (meso in sir na žaru, zelenjava na žaru, ocvrti kalamari, solate, pecivo in torta-za sladko sem poskrbela jaz)

lp

ledenka_

Včeraj: mrzla, mrzla francoska solata in pečene sv. rebrce.

Danes: goveja juha z rezanci, korenčkom in govedino, kruh.

Balenka

Danes paradižnikova omaka z svedrčki, zelena solata z paradižnikom, kumaro, domačim korenčkom

Jaz pa sem se odločila zgolj za solato, dodala sem feto in popečene gambere z sezamom

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

danes: kvinoja s curryjem, špinačo in gobami. recept pride v prihodnjih dneh

Danes: kromirjeva solata, čevapčiči, pudingova strkjenka

breskva

Pri nas: kumare v solati s krompirjem, sladoled.

rosie

nola je napisal/a:

Brez zamere mzm, jaz počokolam z našimi nonami, cijami in sosedami. S foreštami, ne glede s katere strani hriba so se prikotalile se pa kaj pomenim, najbolj sem vesela, če mi povejo kaj in kako kuhajo tam, odkoder so, pa če je to Mediteran ali kakšno drugo okolje. Tudi jaz sem vas vse pogrešala, predvsem pa vaše recepte in opise navad z vaših koncev. Belokriških, bolj ali manj avtentičnih imam že polna ušesa, zato mi nikar ne zameri, če bi rajši brala o tem, kako ste kuhali in živeli na tvojem klancu.

Saj se zastopiva, a ne? 
nola

Nič ne zamerim, zaradi mene se lahko meniva, pogovarjava, kramljava, delava diškorže, čokolava, nakladava...ime ni pomembno, pomembno je, da se ne žaliva.

Sem od tam, kjer sem doma, kuham vse, kar nam zdravje, želje, denarnica in domišljija dopuščajo. Bi bilo presneto dolgočasno prehranjevanje samo iz okolice rojstnega kraja vzeto, pa neumno tudi.

Prebivalcev iste države se, če se ne motim, med odprtimi, bistrimi ljudmi, ne imenuje za forešte. Pa nasploh, nikogar, če bi se mene vprašalo.

Tema o navadah in jedeh naših prednikov bi tudi bila zanimiva, ja. (če je celo že ni)

Klanec imava pa tako ali tako isti

Aja, Vragsigavedi, ja, jutri: zadišali so mi jajčevci, pa novo malo pečico sem dala na balkon, nekaj bo že.

mzm

Danes:

pa kaj je zdej to, spet kak japonc, tole bo menda " ta pravo ".

kuhali drugi, jaz pa le hvaležan.

Uf, vesel sem tudi zaradi mačke, ker ji je ( zaenkrat ) przanešano.

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 18. 2012 20:51

Pri nas danes,boranija ,solata ,kruh in ledena kava.

Milži

Pa se tudi pri nas začenja sezona pečenega mladega krompirčka 

OlivaB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti