Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

kroki a vam je mogoče ostalo še kaj od današnjega kosila? 

danes sem jedla kar doma narejeno vegetarijo :)

Zuckerfee

Pokalice se ne spomnim, da bi kdaj jedla, hvala za idejo, kroki.

Danes je bila pirina mineštra, skleda smrdljivke (najbrž zadnja) in ena strjenka iz napačnega nakupa, sem površno gledala jogurtove pokrovčke, bom pa to še kdaj ponovila

lp

mzm

Danes : fižolova juha ,kranjska klobasa,mešana solata.

Milži

Včeraj vsakega po malo:

šunka v testu, pleskavica, kajmak, paradižnik kr tako, vložena pečena paprika, domač kruh,

pa še kaj bi se našlo.

Posladek:

prekmurska gibanica

Balenka

V duhu in znojenju, da sporihtamo prizorišče za LAMPIONČKE 2012, delavske brigade, smo jedli stoje, sede na travi, naslanjajoč na avto, elektro drog in še kaj, ter se predajali "kuinaričnim" užitkom delavcev na terene.

Nedelja: krompirjev golaž. Krompira nisem, tudi svežega belega kruha ne,sem pa bogate kose govedine, kuhane tako fino, da bi še angelčki papali.

Ponedeljek: Meni neljubi čevapi, pečen krompir (plaval v olju), sveži beli kruh in premalo gorčice. Jedel čevape (nisem ljubitelj, če pa niso fajn zapečeni, pa še toliko manj) prekrite z gorčico (skoraj ni boljšega. Razen ajverja!)

Danes: Veliki mesni burek kot se šika, ampak ne kakšnega delavskega instant iz einkaufcentra, temveč od enega najbolših maestrov za bureke. Da se podkrepim, preden zagrizem v grenko pilulo celonočnega LAMPIONČKANJA 2012

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Rižota z morskimi sadeži in vrtno krešo, solata

Včeraj zdravljenje po razvajanju naših moških za vikend (grilili vse živo - pardon mrtvo) in je bila samo paradižnikova juha z zakuhanim rižem (priznam pred tem sem si za prst debelo odrezala poli s sirom).

Danes mešana solata (glavnata, paprika, paradižnik, koruza, tuna, čičerika, korenje), za dragega še na vrh en popečen kos purana, za mene popečene kruhove kocke, zraven pa od Ninje24 tisti zvitki iz jajčevcev z nadevom iz smetane in pora. Juhej!

Začetnica

Kosilo

goveje meso po mongolsko s porom in riž...to je pa tolk dobr, da se ne da povedat :))

kresnica

Zuckerfee, žal ni, smo pojedli, je bilo preveč uredu. 

Mišzmoke kako pa vi delate pokalico, jaz jo naredim po opisu moža, kako jo je delala mama njegova ( žal je pokojna, že dolgo let). Tako, da jo baje naredim zelo uredu, jo radi jejo. A vseno mi manjka pravilni postopek.

Lp Barbara

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

TOREK:

Mleto meso s ajdovo kašo, fižolom in šampinjoni; zelena solata z mlado čebulo:

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti