Danes: Pečen puranji file, prešpikan s slanino, korenjem in papriko, pečen krompir, skleda berivke. Posladek: rezine s skutno jagodovim nadevom.
Jutri: dušeno rdeče zelje
, bedrca, mlinci.
mamka
Danes: Pečen puranji file, prešpikan s slanino, korenjem in papriko, pečen krompir, skleda berivke. Posladek: rezine s skutno jagodovim nadevom.
Jutri: dušeno rdeče zelje
, bedrca, mlinci.
mamka
Mygrace: Predvsem posladek se mi dopade
.
Sedaj pa hitro eno fajno pito pred sebe, toplo mleko, pa enega THE WILD ONE ali pa TRAMVAJ POŽELENJA, pa smo!
Najmanjši delec dobre volje iz različnih elementov ![]()
(mesni del je ubogo jagnje
)
lavor hrustljave, zelene solate in teran, tako smo mi nazdravili na đurđevdan
Še kakšna megla bi pasala...
lp
mzm
alpska juha iz vrečke, kremenatelji, pomfri, pražena zelenjava, zelena solata,
biskvit s skuto in rumovi polmeseci
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Balenka![]()
Mamamia, zaslužiš si odlično oceno za umetniški vtis! V odličnost okusov pa tudi ne dvomim! ![]()
![]()
![]()
Krasno mamamia, me pa zanima kako pripraviš te kalamare in če so trdi.
Lep dan.
irena66naor, hvala ![]()
![]()
irena66. lignji so mehki "ko putrček".
Pripraviš jih pa tako: narežeš jih na kolobarje (če imaš pa tiste velike jadranske, jih zrežeš na rombe in v vsak koz križno zarežeš), pokapljaš s sokom limete, soliš in popraš in pustiš kakšno uro ali dve.
Sesekljaš česen in ingver (na 1 kg lignjev dam jaz pet srokov česna in kakih 10 cm korenine ingverja), na kocke sesekljaš eno večjo čebulo.
Iz dodatnega česna in svežega ingverja, pa kurkume, svežega paradižnika (ali pelatov ali mezge, če ni drugega pri roki), mlade čebule, čilija in malo sojine omake narediš pasto.
Na vročem olju (najbolje sezamovem ali arašidnem, na hitro premešaš sesekljan česen in ingver ter čebulo. KO je čebula malo mehka, dodaš lignje in ob občasnem mešanju jih pečeš kakih pet minut. Potem dodaš tisto pasto, premešaš, začiniš še po okusu (dodaš čili za bolj pikantno, ali sol, sojino omako, ribjo omako, kar ti pač tekne), malo premešaš in pustiš največ pet minut na zmernem ognju. Jaz sem dolila še malo vina, včasih dodam še tamarind pasto. Gotovo.
mamamia
Sobota: mesna štruca, pire, paradižnikova omaka
Nedelja: piknik, vse z žara
Danes: goveji zrezki, pečen krompir s čebulo, solata
Hvala mamamia.
Bom poskusila tko nardit, ker res zgleda božansko in sem že večkrat to jed zasledila na tvojih fotografijah.
Bom poračala kako mi bo uspelo.
irena66
Včeraj (skoraj) balkanski večer s pleskavicami, s čevapčiči, mnogo zelenjave in poskusnimi lepinjami - dobro uspele :)
Danes ostanek včerajšnje večerje, zelena solata, korenčkova torta,
LP
SašaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mandljevi piškoti

Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton