NEDELJA:
Panirani puranji zrezek, pire (krompir, korenje, zelena, grah), praženo sladko zelje; zelena solata:

Pozdravček!
NEDELJA:
Panirani puranji zrezek, pire (krompir, korenje, zelena, grah), praženo sladko zelje; zelena solata:

Pozdravček!
NEDELJA: goveja juhica z vlivanci, pečena piščančja prsa, krompir iz pečice, solata.
Posladek: uspešno izogibanje sladkemu!
msegov
Danes: zelenjavna juha (domače), pečen losos in postrv, krompir na olivnem olju, šparglji s šampinjoni
, velikooo domače zelene solate s česnom
.
Včeraj: šparglji z jajci in pršutom
.
Čas špargljev je ...
Mayisa
Pri nas danes bučna juha s curyjem, puranja pečenka s krompirjem, rdečo papriko in korenjem, veliko domače zelene solate (ledenka,rjavka,rukola), ![]()
popoldne skutni zavitek z borovnicami in malinami od včeraj in seveda ![]()
zvečer bo pa frtalja s šparglji in solata-- v tem dežju več kot dovolj časa za kuhanje
tabuDanes sem dobil navdih na televiziji: molekularna kuhinja. Molekule blitve, skupaj s molekulami krompirja in mesa sem spravil v dokaj hitro gibanje. Umiritev molekul bi mogla bit s tekočim dušikom. Ker tega nisem imel, sem za umiritev gibanja uporabil kar plinski dušik, sicer v mešanici s kisikom ( cca 20 % kisika ), mal sem se bal, kako bo vse skupaj izpadlo, pa je bilo kar v redu, to bom še ponovil:
![]()
ežoj
cvetačni pire, telečji zrezek in zelena solata.
NaturensGalleriEžoj....ehh...khm....preveč TV gledaš...![]()
Pri nas je danes:
- en čušpajz zadostil vsem zakonom ekvilibristike (pa molekule gor al pa dol)...smo ga cmarili tolk cajta, dokler ni bil uravnotežen..
- tisti riž se je skuhal sam, mimgrede
- mi smo bili tudi uravnoteženi, seveda, v povprečju nula 20..
- ultimotajo z višje nadmorske višine zna biti bolj užiten kot primotajo od tam, kjer je suša imela mlade..pa še ene par čemaževih cvetkov, mmmmmmm...........![]()
![]()
Posladek:
- Brando, Marlon
![]()
Mygrace
Nas je nosilo okoli po svetu, seveda le z listanjem kuharskih knjig. Se nismo mogli odločiti, kaj bi jedli, pa smo naredili obe jedi, med katerima smo kolebali: najprej školjke z nekimi začimbami (ingver, česenm kumin, tamarind pasta, koriander, paradižnik, čebula)
Potem pa še lignje po malezijsko (šarfično), oboje s polento z zelišči. Zraven skleda soalte z vrta, z mlado čebulo seveda.
Goveja juha z rezanci, govedina iz juhe, zelenjavni quiche, solata s fižolom, jagode, popoldne pa ledena kava.
Tinky BinkyPri nas za posladek rabarbina pita, zvečer pa domač kruh z pršutom, sirom......
Kjer je volja, tam je pot. TrixiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poširane hruške

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso