Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

NEDELJA:

Panirani puranji zrezek, pire (krompir, korenje, zelena, grah), praženo sladko zelje; zelena solata:

Pozdravček!

NEDELJA: goveja juhica z vlivanci, pečena piščančja prsa, krompir iz pečice, solata.

Posladek: uspešno izogibanje sladkemu!              

msegov

Danes: zelenjavna juha (domače), pečen losos in postrv, krompir na olivnem olju, šparglji s šampinjoni ,  velikooo domače zelene solate s česnom .

Včeraj: šparglji z jajci in pršutom .

Čas špargljev je ...

Mayisa

Sporočilo je spremenil(a) Mayisa. dne 06. 2012 14:14

Pri nas danes bučna juha s curyjem, puranja pečenka s krompirjem, rdečo papriko in korenjem, veliko domače zelene solate (ledenka,rjavka,rukola),

popoldne skutni zavitek z borovnicami in malinami od včeraj in seveda

zvečer bo pa frtalja s šparglji in solata-- v tem dežju več kot dovolj časa za kuhanje

tabu

Danes sem dobil navdih na televiziji: molekularna kuhinja. Molekule blitve, skupaj s molekulami krompirja in mesa sem spravil v dokaj hitro gibanje. Umiritev molekul bi mogla bit s tekočim dušikom. Ker tega nisem imel, sem za umiritev gibanja  uporabil kar plinski dušik, sicer v mešanici s kisikom ( cca 20 % kisika ), mal sem se bal, kako bo vse skupaj izpadlo, pa je bilo kar v redu, to bom še ponovil:

ežoj

cvetačni pire, telečji zrezek in zelena solata.

NaturensGalleri

Ežoj....ehh...khm....preveč TV gledaš...

Pri nas je danes:

- en čušpajz zadostil vsem zakonom ekvilibristike (pa molekule gor al pa dol)...smo ga cmarili tolk cajta, dokler ni bil uravnotežen..

- tisti riž se je skuhal sam, mimgrede

- mi smo bili tudi uravnoteženi, seveda, v povprečju nula 20..

- ultimotajo z višje nadmorske višine zna biti bolj užiten kot primotajo od tam, kjer je suša imela mlade..pa še ene par čemaževih cvetkov, mmmmmmm...........

Posladek:

- Brando, Marlon

Mygrace

Nas je nosilo okoli po svetu, seveda le z listanjem kuharskih knjig. Se nismo mogli odločiti, kaj bi jedli, pa smo naredili obe jedi, med katerima smo kolebali: najprej školjke z nekimi začimbami (ingver, česenm kumin, tamarind pasta, koriander, paradižnik, čebula)

Potem pa še lignje po malezijsko (šarfično), oboje s polento z zelišči. Zraven skleda soalte z vrta, z mlado čebulo seveda.

mamamia

Goveja juha z rezanci, govedina iz juhe, zelenjavni quiche, solata s fižolom, jagode, popoldne pa ledena kava.

Tinky Binky

Pri nas za posladek rabarbina pita, zvečer pa domač kruh z pršutom, sirom......

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti