Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Haha..zmešano kosilo! Pri nas takisto..:

- zjutraj navsezgodaj kosilo to go (čemaževa juhica, ajdova kaša s čemažem in ostanki nekega sira, rodič v salati z dodatkom rdeče redkvice in kreše.., zadnji vzdihljaji cepiva na suho, mleko imajo baje v hladilniku..)

Ostali:

- radič z milijon plevelov v solati..zabeljen z 3 vrstami kisa in 2 olja....

- mlad kuhan krompir na Poljski način

- sojini polpeti..notri nema da nema....

Rezerva (plan B, C...ŽNJ.....):

- pasulj

Posladek.

- zavedanje, da je vse v najlepšem redu in da je hrane dovolj za vse........

Pogrenek:

- še vedno preveč hrane v odpadnih kontejnerjih

- ne samo hrane, tudi čebulic tulipanov, narcis...

(govorimo eno delamo drugo press.......)

Mygrace

Pri nas: ričet s klobaso, šmorn.

rosie

pri meni jutri ričet brez mesa in desetminutna sahar torta, ki je noro dobra čisto brez vsega

Vrana

Včeraj: krompir po mehiško, zelena solata.

Danes: kurja juha z ribano kašo, leča z blitvo, piščančji zrezki v omaki in zelena solata.

lp

irenakr

Moja priljubljena enolončnica, po dolgem času sem med tednom kuhala:

(mleto meso, čebula, česen, grašek, korenček, krompir, sol, poper, vegeta in ena jušna kocka, pa malo česnove in brokolijeve juhe iz vrečke za zgostitev). Pa zraven svež,a mehka bela žemlja ...

mamamia

zeleni šparglji na maslu, mladi krompiršek v pečici, kozarček za dobro kri

Sonja

Nekaj dni nazaj se peljem mim one goveje farme ( tam, kje je prej bil konec avtoceste, naprej od Postojne ) pa sem kar zjal ko sem videl goveda brez repa. Pol sem zvedel, da gojijo neka genetsko spremenjena goveda, imajo nek gen martinčka, pa, ko mu rep odrežejo, mu zraste novi. Baje v metropoli gredo goveji repi dobro v promet.

Drugač, ne vem kaj je slabše, prazniki ali delavnik. Za praznike po cel dan jamrat, ob delavnikih sam eno laufanje, neki me kapitalizem pritisnil, pa šolske obveznosti, sploh ni časa za jamrat.

Danes za kosilo ( piščančje je iz enega drugega kosila ):

ežoj

Danes šparglji z umešanim jajcem in svežim drobnjakom. Za posladek jagode s smetano.

aby

Danes je bil piščančji paprikaš in kruh!

tanjaj

ežoj, iz katerega drugega kosila ?

Danes je bila zelenjavna juha

in končno pohanje (telečje)

in skleda zelene solate

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti