Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Gremo na piknik....zraven vzamem redkvice in mini tortic...ostalo bo pa tam...

Bojanca

MMMM  Bojana, te tortice pa zgledajo slastno!

Midva danes sardele z tržaško, domač kruh in zelena solata.

tanjaj

Ostanek včerejšnih vampov + skleda solate (ledenka, paradižnik, redkivce, kumara,olive...)
Ravnokar vzel iz pečice polnozrnat kruh z orehi, proti večeru pa še naredim čokoladne cookije z grobo morsko soljo.

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Danes sva sama, zato nič kuhanja na štedilniku: solata iz paradižnika, paprike in oliv.

rosie

Danes imamo samopostrežno:

- ostanki čebule, paradižnika itd...od včeraj

- kakšen meter pasje radosti

- slaniki iz dežurne "domače" pekarne

- vinčka, belega in rdečega

- pa http://www.kulinarika.net/recepti/1426/sladice/pecivo-n sem skoraj zažgala..me je štrafnu un od zgoraj, ker sem se norca delala z "na suhim"

(če me žejno..in če me na suho.. press)

Posladek:

- sem zadovoljna, da imam noge do tal

Mygrace

Danes najbrž zadnja goveja juha do jeseni 

(ni nagelj, je pa rdeč )

skleda radiča s fižolom (dokler ne bo sekondota, bo tudi primotajo dober )

in cepivo:

(link je pri Mygrace )

lp

mzm

Danes pri nas: goveja juha (niti slučajno ne zadnja do jeseni) z rumenim in oranžnim korenčkom ter drobnjakom, aja in z domačo ribano kašo, pire krompir, špinača (iz špinače z domačega vrta), govedina iz juhe (uf, govedina s poreklom, s pohorskih pašnikov), berivka z domačega vrta.

Pozno popoldan: kava z mlekom, potičke s pehtranom, potičke z mandlji, potička z bazilikinimi cvetovi, slednja za pokušino, o, še bo kdaj, mnogokdaj, samo, da bazilika spet zacveti. Ja, v vseh potičkah tudi smetana, seveda.

In seveda, ves dan,  sončen, vroč, občasno vetroven dan, poln zelenja, cvetja in ptišjega petja, dopoldan tudi "budnica", okoli 10. ure, ko so se godbeniki vračali od kjerkoli že in med krepčanjem v gostilni godli še našemu kraju.

rimljanka

TOREK:

pečena svinjina, knedeljčki (moka, jajce, malo olja, sol), dušena zelenjava, paradižnik v solati - slovenski :))

posladek pozno popoldne; sadni krožnik - pomaranča, banana, hruške, jagode. Mmmmmmm :))

msegov

Danes pečen puranji zrezek, pečen krompir, za oblogo gora brokolija in korenčka + domača zelena solata, za sladico pa zmrznjena rolada

Zuckerfee

Mišzmoke, jaz bi tudi tvoje cepivo. Pa brez  zamere, sem se prav nasmejala,

jana 07

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti