Danes goveja juha z rezanci, brancin Fonda in mlad krompir v pečici, špinača, mešana solata in limonina pita.

Bowla s kozicami
Danes goveja juha z rezanci, brancin Fonda in mlad krompir v pečici, špinača, mešana solata in limonina pita.
Danes pri meni " govedina a la ežoj " ( nisem se mogel spomnit kakšno kunštno francoslo ime, za drugič bom mal pobrskal po internetu ). Saj to ni nič kaj takega, govedina narezana na kocke " ta prave velikosti, dušena cca 2 uri s čebulo, papriko, belim vinom, sojino omako, cardamonom ( črnim ), koriandrom, cimetom in pimentom ( resnici na ljubo, zaradi izboljšanja okusa sem zadnjih pet začimb kar izpustil :
Tole sem jst enkrat v Parizu jedla, Ežoj. In se tej jedi reče Žozemu. Da boš za drugič vedel (pa za tretjič....)
Danes pri nas:
- eno klasično nedeljsko kosilo (pa tut ne vem, kako bi se po francosk reklo? Pomoč
?
Posladek:
- ![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
ne pas faire, juste manger
Goveja juha z rezanci, ciganski zrzki, riž, motovilec s fižolom in za konec malo naravnega tuširanja - dežuje - mi se pa silimo rože sadit.
lp
cervusPredjed: košček slane torte
Glavna jed: goveja juha z zdrobovimi cmoki, govedina v preveč poprani porovi omaki, špecli, zelena solata, brokoli
Sladica: čudo od čokolade![]()
![]()
Pili smo vodo, cocto, vodo z okusom, vinček
rrr
goveja juha z rezanci in korenčkom, pomfi iz pečice, dunajski svinjski zrezki, skleda zelene solate........božansko
pozno popoldne ![]()
Danes sem naredila špargljevo juho in domače pirine rezance. Postregala jih bom z česnom in olivami popečenimi na olivcu. Poleg seveda skleda mešane zelene solate:)
Rojstnodnevno kosilo (z enotedensko zamudo, zaradi velikonočnih praznikov)...
-Gratinirani šampinjoni polnjeni s kremno paradižnikovo rižoto
-Bistra zelenjavna juha z gobovimi ravioli
-Svinjska ribica oz. tofu v kremni gorčični omaki
-Kruhov cmok, kuhan krompir
-Solata
-Jagodne kocke z belo čokolado
Vesnuska
Mygrace, morda ste jedli famozno "župásumés " ?
Mi imamo danes zelenjavno juho, pirine peresnike "ala ruž"
in skledo svežega zelja z bučnim oljem, ki še diši po Prekmurju ![]()
Poobedek bo v znamenju domače salame, ki še diši po Dolenjski (Kranjski
?)
lp
mzmJutri bodo ostanki riža in omake od danes, in tudi ena pest špagetov je še ostala, sicer pa je bilo danes:
Losos z omako iz jabolk in ingverja plus pečen riž z žafranom in koriandrom:
za del družine špageti s tuno v paradižnikovi omaki z olivami:
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bowla s kozicami

Lečina juha in krekerji iz polente