Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Kljub vsemu je pa treba vedeti, da grenivke niso združljive z nekaterimi zdravili. Torej kanec previdnosti le ne bo odveč.

Pri nas danes: kremna  juha s popečenimi kruhovimi kockami (sploh še ne zadnja lanska buča, zadnja iz zaloge oranžnomesih pa), na hitro spečeni koščki  mesa, kos tritikalino-ajdovo-pšeničnega kruha, regrat, rdeč radič in motovilec v solati.

Plan za jutri: bučna juha (druga polovica današnje), a la tavče na gravče (po nesreči odprta konzerva belega fižola mora v uporabo, ker tak  fižol ne sodi na solato), zadnja doza prve bere domačega regrada.

rimljanka

rimljanka je napisal/a:

Kljub vsemu je pa treba vedeti, da grenivke niso združljive z nekaterimi zdravili. Torej kanec previdnosti le ne bo odveč.

rimljanka

Res ji precej poredko jemo, me pa zanima, s katerimi zdravili niso priporočljive. Nikoli ne veš, kdaj ti informacija prav pride.

Hvala za odgovor.

Vanja

Danes: goveja juha z ribano kašo, repa s fižolom, telečje pečenice (domače )

breskva

http://sl.wikipedia.org/wiki/Grenivka

preberi si
catcat

Sporočilo je spremenil(a) catcat dne 07. 2012 19:46

Danes je bil na krožnikih segedi (zadnje doma kisano zelje). Glede grenivke in zdravil pa so me v lekarni opozorili, ko sem dobila tablete za uravnavanje krvnega tlaka in se jih od takrta izogibam.

regica

živjo,

jaz ti pa predlagam HACHISPARMENTIER ˙(AŠIPARMONTJE)

Skuhaš 5-6 olupljenih krompirjev  v mleku -1 l, narediš pire z 10 dag masla in soliš. Ko se ti krompir kuha, prepražiš 500 g govedino na čebuli, dodaš korenček, česen, poper, muškatni orešček. V pekač daj prepraženo meso, polij ga s pripravljen pirejem (je kar redka masa-ampak brez skrbi),čez potresi nariban sir in peči na 250 st. cca 10 do 15 minut.

DOBER TEK!

8

tatyana1112

tatyana1112 je napisal/a:

živjo,

jaz ti pa predlagam HACHISPARMENTIER ˙(AŠIPARMONTJE)

Skuhaš 5-6 olupljenih krompirjev  v mleku -1 l, narediš pire z 10 dag masla in soliš. Ko se ti krompir kuha, prepražiš 500 g govedino na čebuli, dodaš korenček, česen, poper, muškatni orešček. V pekač daj prepraženo meso, polij ga s pripravljen pirejem (je kar redka masa-ampak brez skrbi),čez potresi nariban sir in peči na 250 st. cca 10 do 15 minut.

DOBER TEK!

8

tatyana1112

Tatyana112, komu to predlagaš?

Vanja

beva,

Danes pri nas: slana torta iz artičok in rikote

skleda motovilca

lp

mzm

Včeraj: pad-thai z morskimi sadeži

Danes: mini polpeti, pečena zelenjava, solata

Včeraj starše vodil na kosilo: Telečja obara (mmmmm), ajdovi žganci (PERFEKTNO), domači beli vinček

Danes: Kosilo bo kar solata (obožujem), ker sem pozno popoldne povabljen do prijateljice na azijsko kosilce. Kak bom papal. Riževe testenine, kurika, kalčki, uff uff

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti