Danes pri nas piščančja obara,(za moža)zame, zelenjava kuhana na pari zraven piščanec in za oba solata.
Milži
Zvezdice alla Alfredo
Danes pri nas piščančja obara,(za moža)zame, zelenjava kuhana na pari zraven piščanec in za oba solata.
MilžiMa nikakor ne morem ugotovit, kje bi to bilo:-24o in sneži. Buenos aires: ni, Santiago tudi ni, Rio de Janeiro ni, pol pogledam: Novosibirsk - 32, pa ne sneži, torej ni, Krasnoyarsk: -25 ampak ne sneži, Irkutsk tudi -25, ampak ne sneži, verjetno smo bliz, bomo že ugotovili.
Ko mi ni uspelo ugotovit kje Sashika prebiva, se spravim kosilo delat. Par dni nazaj sem pripravil špecialiteto: cvetočo krvavico. Odločim se, da ponovim, imam zelje, imam krvavico, tehnologijo tudi obvladam. Naredim, čez eno uro odprem pečico: katastrofa! Pa ne morem verjamet, pa kako je to možno? Evo, namesto lepe razcvetele krvavice sem dobil tole:
sem mislil vse mačkam zabrisat, pol se spomnem: sedaj imamo kapitalizem in vsa tista društva za zaščito mačk in vsega ostalega, me kjer zatoži................. nisem upal, kaj pa čem, stisnem zobe in se sam spravin h kosilu.
ežojKlobase so res nehvaležna populacija, meni tudi hrenovke nočejo vedno prav zacveteti, razen takrat, kadar bi jih rada imela v palčkah - takrat se pa razbohotijo po celi rajngli.
Danes: zelenjavna rižota in solata. Imam v skrinji tudi še za eno pest kozic, pa še ne vem, ali jih bom dala v rižoto ali v solato. Tako ali drugače bodo pač zraven.
SonjaDanes: sataraš z mesom, skutini njoki, radič s krompirjem, ![]()
Danes za kosilo
mineštra z domačo klobaso
puding
prosim če ima katera kakšen recept za jedi z tafu sirom
dolenc52Danes smo jedli nedolžno ješprenko z veliko kruha, pa malo sem bila napaljena:
in veliko tuhtam o Čarovniku iz Oza, predvsem o začetku zgodbe, ko Dorothy odnese s hišo vred ![]()
lp
mzm
, dobro ti gre od rok, ko si napaljena![]()
![]()
Zaupaj nam recept, pliz
Hudo dobra krema zgleda![]()
| mišzmoke je napisal/a: |
...in veliko tuhtam o Čarovniku iz Oza, predvsem o začetku zgodbe, ko Dorothy odnese s hišo vred lp
|
Posladek si danes zasluži to ime, vidim. Mi je pa tvoj zadnji stavek segel do srca. Tako posrečeno si ga zapisala, pa vem, da je kar nekaj resnice v njem. Upam, da hitro mine, predvsem pa brez neprijetnosti, če se tako bolj milo izrazim.![]()
beva, hahaha, ja, res mi gre od rok, ko sem napaljena! Samo slaščičarska krema je (0,5l mleka, 3 jajca, 120g sladkorja, 60g moke, strok vanilije), na koncu sem ji dodala žličko prave mlete kave in šilce ruma.
zeta, hvala za lepe želje, saj gre, je pa na trenutke res adrenalinsko ![]()
lp
mzm
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zvezdice alla Alfredo

Pivski kruh