Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

ledenka_ : wauuu, zanimiva ideja! Prvič slišim za kruhove cmoke z čoko polnilom, zraven pa sladka smetana in drobtinice. Wauu, to pa more biti za razvajanje. Za mene bi to bilo 2x na leto, zaradi kalorij/cukra overdose, ampakkkkk vredno greha.

Kruhovi mi drugače sedejo z divjačino in vem da je noter tudi peteršilj in podobne zadeve. Torej kako ti to zacumpras?

Kak to narediš? Lahko podaš recept, prosim lepo :>

MBrando

Ežoj mi je včeraj take lušte naredil, da sem takoj morala namočit fižol in tako je danes za kosilo: pasulj, domače klobase in palačinke.

lp

irenakr

Kosilo danes pri nas: jota iz kisle repe z domačo, podarjeno polsuho klobaso.

rosie

pri nas danes segedin golaž,

včeraj pa piščančji zrezki na pariški način, zeljnata solata s korenčkom in toplim krompirjem

bosa

Pri nas danes domača pleskavica polnjena z sirom, grška solata, popečen kruh, čebula....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

jade je napisal/a:

Joj boljš, da te ne vidijo une z diabetološke... 

jade

Uf jade, veš da,  pa to za njihovo dobro, takoj bi dobile sladkornu, če ne bi katero kap. Jaz pa imam un mučilni stroj za merit cukr, pa upam da bom zadevi kos ( nekak po tem scenariju: pojem košček baklave, pol pa špikanje, pa meritev ( recimo, okrog 15 ), pol si rečem, ah to obvladam, pa spet en kos baklave, pol meritev........... in tako do 20, pol preverim če sem še živ........ no nekaj podobno temu ).

Pa drugač, zakaj se mal bolj pogosto ne oglašaš, sedaj imaš doma lahko mir, una najstarejša bo naravnost vesela da mal pokomandira ( pazi ) na una dva manjša, moža pošlji ven naj potrajba medvede ( če ne, pa volkove, lisice........., pri tebi je zmeraj kaj za potrajbat ) ti nam pa pošlji kakšno fotografijo gobove omake od tistih gob, ko so se nam sline cedile. Če pa ne, kar reci: za kosilo to pa to za posladek: pol daš eno fotko kakšne tvoje torte................... mi pa vsi v jok.

Pri meni danes:

ma, meditacija o urejenosti vesolja nekam ne gre, zravn rečne ribe, vendar, velik ne manjka.

ežoj

Danes bo nekonvencionalno kosilo na naši mizi: v pečici pohan piščanec, kifeljčar in solata. Aja, brokoli gosta juha skuhana včeraj zvečer. Zame še v ponvi popečen zelen fižol, začinjen po navdihu.

Dobila sem še prošnjo, da drugič naredim sarmo raje sama.

Vanja

Danes pri nas ostanki piščanca od včeraj za nekatere, drugi pa krompirjevo juho in ajdove žgance. Njamaaa!! :D

msegov

res je ta prozorno ugonobu!

Včeraj, danes, jutri polovica na javni prehrani (niti nočem vedet, kaj je), druga pa sladoled (ja, vem, za hrano se ne reče bljak, ampak...)

lp

mzm

MBrando je napisal/a:

ledenka_ : wauuu, zanimiva ideja! Prvič slišim za kruhove cmoke z čoko polnilom, zraven pa sladka smetana in drobtinice. Wauu, to pa more biti za razvajanje. Za mene bi to bilo 2x na leto, zaradi kalorij/cukra overdose, ampakkkkk vredno greha.

MBrando

Nisem ledenka, a vendarle...

MB, dahlin, si me kar malo presenetil, da ne poznaš "bread pudding-a".

NA 1 dl mleka se vzame 1 jajce, sladkor po okusu (nekateri ga dodajo toliko, kot smetane), cimet, vanilija  in podobne reči, ter dobro zmiksa. Sladkor je lahko bel, rjav ali pa se ga vsaj delno zamenja za sladilo. Količine preliva so odvisne od količine kruha.

Nekaj belega ali polnozrnatega kruha in še bolje mlečnega kruha, se nareže na kocke, doda rozine, brusnice, lahko tudi nasekljane orehe, odličen je tudi začinjen pire hokaido bučk. Preliješ z mešanico jajc in smetane.

Masa mora biti bolj tekoča, ne tako suha, kot za cmoke.

Daš v pomaščen pekač in pečeš, dokler ni pečeno.

Postežeš toplo ali hladno, lahko s stepeno smetano, vanilijevo kremo, čokoladnim ali karamelnim grehom, vinskim šodojem. Bolje za zajtrk, kot za večerjo, da pokuriš vse OH čez dan.

Skratka, kombinacij je ogromno. Zdaj pa veselo na delo in počisti shrambo.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti