Danes-sarma,domači kruh
golubić
Bolj enostavno in poceni ne gre
Danes-sarma,domači kruh
golubićDanes: rižev narastek,
, ![]()
breskva
dragička, moram pohvalit tvoje raviole, dobr zgledajo, ni kaj!
Miška, krompir z južnjaškim poreklom, hahahahhahaa. Ta je dobra, pa tudi resnična.
Ežoj, tud trenirke s črto so bile vmes, in to s tremi belimi na vsaki strani.
Danes pa pri nas: juhica iz vrečke (je že dolgo nismo, pa se je prav prilegla), kapelati s sirom, krompir v kosih, možgani z jajcem, sv. dunajski zrezki in mešana zelena solata.
Sem se na koncu vprašala, če slučajno kaj praznujemo, pa sem ugotovila, da res. Prvo kosilo ta teden, da smo skupaj sedli pri kosilu za mizo.
BalenkaSOBOTA:
Korenčkovo-zdrobova juhica:

Dušeno zelje z jabolko; pire s koruzo, na vratovini raztopljen montagnolo sir, vse na posteljici pražene čebule; zelena/radič solata:

Pozdravček!
golaž iz jelenovega mesa (po receptu s škatle, kjer je bilo meso), hitri skutni štruklji, endivija (po doooolgem času sem solato kupila). Pozno popoldan menda orehovi rogljički (če jih bova spekli) in kava ali čaj.
Danes :repa,pečenice,ajdovi žganci
kremšnite(naredila snaha)![]()
![]()
sveže "pozelhane" domače klobase in kislo zelje ter črn kruh! Napekla pa razpokane piškote, orehove trikotnike in pa naredila rafaelo kroglice.
msegovDanes:
lignji in rakci s papriko, rožmarinom in origanom, priloga zeliščna polenta s feto
Meni se je zdelo škoda jabolk za kalampajsanje s zeljem, lovišče v naši vasi še nima prodaje ( pa od jelena ni bilo nič ), repa pečenice, ajdovi žganciin pozelhane klobase me spomnijo na beti, ki mora to jest vsak dan v tisti bakingamski hiški, pa tega nisem hotel pripravljat, je pa vaški ribnik, ampak je en drug problem: ribičem se ni ljubilo trnk namakat, da ujamejo kako srdelo, sedaj, ko je bilo mal zoprno vreme so lovili le večje ribe, da hitreje končajo. Ja, kaj pa čem ( v sili hudič muhe žre ), torej danes pri meni, riba, ne tič ne miš, hočem rečt ni paprikaš, ni brodet. Za brodet, manjka paradajz, za paprikaš je pregosto ( pa še zravn sodobni tehnološki prijem s paličnim mešalnikom ), za oboje manka še kakšna vrsta ribe, se pravi: riba po moje:
Mal sem se bal, da morda danes beti ne pride na obisk ( saj se nikoli ne najavi prej, ona ve, da je pri meni zmeraj dobrodošla ), imel sem te ribe premal. Pol sem se spomnil, da beti še nikoli ni bila pri meni v soboto ( verjetno ob sobotah gre na trg, da kupi frišno zelenjavo ).
ežoj
Danes inčuni na rukoli, pečen brancin, blitva s krompirjem in refošk![]()
Cimetovi piškotki od včeraj.
lp, pinka![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bolj enostavno in poceni ne gre

Jabolčna pita s kokosom