Danes: prebranec, ![]()

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Danes: prebranec, ![]()
breskva, zelo mi je všeč tvoja skleda. :)
jgirlTorek: goveji golaž s polento, zelena solata z radičem
Sreda: zelenjavna juha, piščančja rižota, zelena solata z radičem
Četrtek: goveja juha z rezanci, špageti z mesno omako, brokoli, zelena solata
Petek: zelenjavna juha, skutini štruklji, solata; palačinke z marmelado, kompot
NENA58Meni pa tudi tisto, kar je v njej![]()
Jaz bom danes za kosilo sarme in krompir v kosih.
mejačkaPETEK:
Zelenjavna juhica (zmiksana), zgoščena s kus-kusom; cipelj iz pečice; radič, zelje in krompir na solato:

Pozdravček!
Pri nas pa danes tople kumare in pečen piščanec
za sladico pa topla postelja in dobra knjiga![]()
Kurja juha z ribano kašo, blitva (jo je bilo treba pobrat, preden pride mraz) z lečo, piščačji zrezek in kislo zelje v solati, zraven pa je pasal
.
lp
zdravo (nova na kulinariki, ker sem googlala neke recepte :) )
jaz danes pripravljam: gobova juha (sveze gobe iz skrinje) s krompirjem, piscancje kracke po parisko ter radic s fizolom. :)
janika7janika sedma, dobrodošla na kulinariko! Mal sem firbčn: kaj se je zgodilo s prvimi šestimi janikami. ![]()
Z janezom kranjskim.................... uf, ne, z ireno kranjsko sva bila istih misli: treba je blitvo pobrat. Mal sem računal, da mi bo prišla Beti na obisk pa da pripravim kaj lažjega, ona to ima rad, v tisti bakingamski hiši ji menda skos kuhajo kislo zelje in repo s kračo, ali kaj podobnega in ona rad poje kaj lažje ( ma ne, ni mi še nikoli jamrala, jaz si tako mislim ). No, ni je bilo na obisk, verjetno je imela sejo kronskega sveta ( ko ima sejo kronskega sveta, nikoli ne pride tisti dan, je kar zmatrana ). Pa pustimo kvinkine probleme, pri meni danes:
blitva dušena na čebuli s smetano in mal muškatnega oreščka in grobo zmletega popra, česen sem pa spustil ( beti ga nima preveč rad ).
ežojPri nas danes neke zmrznjene ribice (možda su doplivale iz ledenog mora
) iz Lidla (da ne bo gdo zatožil mojim znancem
)
Pečen krompirček, kar domač, od sosedov....
In nekaj z geografskim poreklom... ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem