Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Sarma s kruhovimi cmoki je bila neverjetna kombinacija! Priporočam!

Danes svinjski zrezki v omaki s šampinjoni, testenine,

zapa makaronšlajf (tako makaronovo meso imenuje naš tastarejši )

kitajsko zelje v solatki z obveznim bučnim oljčkom...

Zadnji nepraznični teden... v nedeljo že prva adventna.... bo treba začet pucat po bajti...

darjao.

Danes bo brokoli župa. Seveda iz vreče. Govedina stroganof (naj mi pokojni grof odpusti grehe in car tudi), cvetačni narastek in solata. Rdeča pesa. Sem si zjutraj oblekel snežno belo srajco in se moram malo obarvat

Za sladico nimam pojma- Sem se pa spomnil, da imam v špajzi prebranac v konzervi. Pir itak (sem ga skril in celo dopoldne že iščem), in kak cigaret. To sem tudi skril v en predal. Ne vem, v kateri. Ker imam veliko predalov, je iskanje grozno. Čist se mi že roke tresejo. Od pričakovanja jutrišnje godlje.

zlatiribonmb

Včeraj: enostavni špageti s praženo slanino, solata in marmorni kolač.

Danes: goveja juha z ribano kašico, pražen krompir na čebulci in slanini, govedina iz juhe, hren in zelena solata.

Migla

Včeraj: pražena jetrca s čebulo, Metliška črnina, testenine, za sladico mincemeat z jabolčno filo in mešanim sadjem

Danes: čevapčiči, solata

Pokorno javljam, da mi danes ni uspelo še nič skuhat

Ko pa bom, pa bo:

- klementine

- endivija v solati z veliko česna

- uni zmrznjeni panirani piščančji medaljončki al kako že, kupljeni za rezervo enkrat v akciji (pride res prov)

- grah na putrčku z veliko peteršilja in nekaj šetraja

Posladek:

- mi ne pripada danes, je bonus izkoriščen

Mygrace

Danes pri meni:

kosilo, pač.

Ja, glede posladka ste se zmotili: običajno je meditacijo o koncu kapitalizma ali o dovršenosti vesolja. Danes: serprajz

Pa nobenih yyy ( tudi jez rabim mal počitka ).

ežoj

Danes je očitno" Murphy dan"! Včeraj zvečer sem pripravila kruh brez gnetenja. Lepo je vzhajal cel večer.

Zjutraj ga najdem upadenega. Ga še enkrat pregnetem in dam vzhajat. Pa čez uro in pol še enkrat, ko sem odšla od doma z mamo na kliniko.... Seveda sva se načakali in ko sem prišla domov sem ga dala pečt in je vseeno uspelo in kruhek je dober. Mi pa ta polnozrnata moka sploh ni všeč. Mogoče bi morala dat črno ali rženo? Bom rabila kak nasvet....

Ampak nadaljevanje kosila katastrofa. Pripravila sem sataraš brez jajc, popečene piščanje kračke, popečen sv. file in pri solati se je nehalo- ni vode ..... Joj.... najbolje da grem po eno vodo v trgovino (tista najbližjo prenavljajo ko nalašč)....da pripravim vsaj paradižnikovo solato....

Ko pa sem pisala tole je pritekla voda, torej bo zraven zelena solata in čokoladni puding, ki se kuha.....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 22.nov 2011 16:40

Trixi je napisal/a:

Joj.... najbolje da grem po eno vodo v trgovino (tista najbližjo prenavljajo ko nalašč)....da pripravim vsaj paradižnikovo solato....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Vidiš Trixi, pot torej je, samo še voljo potrebuješ.

zeta

Tudi tebi draga Trix, čista desetka.

Jaz bi se celo upal podpisat pod tvoje.

zlatiribonmb

Čili con carne z žlico kisle smetane, polnozrnate tortilje. Za posladek košček odlične jabolčne pite od včeraj.

roža

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti