Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Berem naše vrle kuharice in se pogosto sprašujem, če ni to modernizacija "Arzenika in starih čipk", no, nekaj v tem stilu. Jebela, vse zase neke piščančje, pa ribje fileje in podobno, dedcu pa svinjska rebra, pečenica, kotoleta... 

Danes je nedolžna jota in nekaj včerajšnje polente, pa veliko klementin

lp

mzm

Danes :zelenjava kuhana na pari,piščanec(zame)fižolova juha,klobasa solata(za moža) brez sladice .

Milži

Haha, Milži je takoj potrdila tvojo ugotovitev MZM. Pa danes pri nas? Mož kuhano suho kračo in dušeno kislo zelje z ocvirki, jaz pa špinačni burek s tržnice, zdajle pa mlatim mlečni gres. Vse za zdravje!

naor

Vratovina s papriko, čebulo in zenfom, pečen krompir, zelena solata. 

Jutri bodo testenine s tuno in solata. Za sladico (večerjo) pa palačinke v priljubljeni gostilni (imava ravno opravke v tistih koncih).

roža

Danes sva z možem "pospravila" za kosilo še zadnji porciji dušenega kislega zelja za ta teden, grenadirmarš iz krompirja in testenin ter malo kuhanih prekajenih svinjskih rebrc.

Jutri pa skuham porovo juho, boranijo s pire krompirjem in koščki svinjine. Čas bo že tudi za kakšno pecivo, zato bom spekla jabolčni zavitek.

Sedaj pa grem spečt še hlebec kruha. Tokrat za spremembo kar v kruhomatu, da ne bom preveč "smetila" po pravkar temeljito očiščeni kuhinji.

bršljanka

mišzmoke je napisal/a:

Berem naše vrle kuharice in se pogosto sprašujem, če ni to modernizacija "Arzenika in starih čipk", no, nekaj v tem stilu. Jebela, vse zase neke piščančje, pa ribje fileje in podobno, dedcu pa svinjska rebra, pečenica, kotoleta...

mzm

Matr, tole je za razmislit!

Pri meni danes:

saj že veste, grem mim vaškeg ribnika............... hvala vsem ki so imeli karkoli okrog rib.

Matr, ste me izdali, še na kulinariko se ne morem zanesti: danes sem dobil vabilo iz diabetološke ( to je una lepotilna ) ambulante. Žih ste izčvekali, da se pekel ( in jedel ) torto. *ebiga, kaj pa čem.

O vesolju in meditaciji po kosilu, kdaj drugič.

ežoj

Mižzmoke, na mojega je arzenik perutnina, zato mu kuham njemu najljubše jedi....

Na žalost je v otroštvu pojedel kokoške non stop, pa se mu je uprlo. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Mmmm za večerjo pa je pasala ena velika šopska solata :) njam najm!!

msegov

Danes: svinjski zrezki z bučkami in šparglji, polanta, zelena solata

breskva

slivovi knedeljni, breskov kompot

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti