Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes sticky fingersi z bbq omako, zelenjavne quesadille, zelena solata s prelivom iz kisle smetane.

roža

Tudi mi svo imeli včeraj martinovo pojedino: pečena bedra v pečici z zelišči, dušeno rdeče zelje, mlinci z ocvirki, zelena solata, za sladico pa zebrasta skutina torta. Danes pa bo pita z lososom in brokolijem in zelena solata.

Še nekaj me zanima. Kupila sem celo glavo rdečega zelja in me zanima ali se da iz njega narediti še kaj kot pa samo solata ali pa dušeno zelje?

Jelenckova

Goveja juha z rezanci, restan krompir, faširanci, radičeva solata, domači prijatelj in za popoldan pa kuhane zimike.

lepo nedeljo!

irenakr

Piščanec, krompir, solata iz radiča, zelja, jajc in krompirja, , za sladico je pa ostalo še nekaj tiramisuja od včeraj.

Nena

Danes pri meni: kostna juha

in še:

ambrozija se  " toči " po kaplicah. Za posladek še zadnje bobice. Če bi to videla zdravnica iz diabetološke ( uf, kolk se to sliši učeno, pa ni nič takega, to je kot en lepotilni salon, kjer skrbijo za linijo in ti predpisujejo lepotilne ( čeprav tako ne rečejo ) diete, da se ne zrediš ) ambulante, bi je kap. Meni je rekla od sadja le eno jabolko na dan, manjšo, kislo ( *ebla je kisla jabolka, jaz bi še baklavo posladkal ). Za tole grozdje bi verjetno predpisala polovico bobice/dan, še dober, da je nisem nič vprašal.

A, ja, jelenckova ( takorekoč sovaščanka, se mi zdi, da si ti iz sosednje vasi ): po moje, tistega zelja bi bil vesel kak zajec ali ovca, mal se po vasi pozanimaj.

ežoj

Danes: goveja juha z domačimi rezanci, domača pečena kokoš, pražen krompir, pečen krompir, kolerabica in cvetača z maslom in drobtniami, mešana solata z bučnim oljem, zdrobovo pecivo in kavica.

Migla

Danes: porova juha, nadevana raca z  in kostanjem, dušeno rdeče zelje, mlinci, pražen , nadevana pečena , rdeča kapica,  ,     , damini poljubi,  prijatelj, 

breskva

Včeraj: zame piščančji file z zelišči v pečici, široki rezanci, smetanova omaka, za mojega losos v listnatem testu, žličniki z drobnjakom. za oba še radič z balzamičnim kisom.

Danes: repa, pire krompir, kranjske klobase, hrenovke.

tjas

Jedilnik zadnjega tedna;

Nedelja; juha, široki rezansi s papriko in bučkami,potreseni s sirom in zapečeni vpečici, skutino pecivo

Ponedeljek; reciklaža nedeljskega kosila in peka žemljic

Torek; krompirjev golaž s hrenovko, mešan radič z vroćim krompirjem

Sreda; banatsko zelje s korenčkom in suhimi rebri, domač kruh

Četrtek; ostanki zelja in palačinke z marmelado,  kompot iz robidnic

Petek; jaz musako iz zamrzovalnika on pražena jetrca oba pa radič s krompirjem

Sobota; peka mlincev za danes, tudi kosilo je bilo, dušeno kislo zelje, krvavica, krompir

In končno martinova nedelja; juha, pečena račka polnjena s suhimi slivami in jabolkom, mlinci, rdeče zeljein kupica rdečega, za sladico pa tiramisu

Lp do naslednjič arima 

Danes kosilo pri prijateljih: nadevana pečena račka, pečen krompir, dušeno rdeče zelje, mešana solata, za posladek jabolčna pita in sladko vince.

rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti