Balenka, tebi posebej čestitka za enkratno ( že večkrat ) predstavitev menuja.
Ti bi bila dobra za učiteljico manjših otrok![]()
.
Balenka, tebi posebej čestitka za enkratno ( že večkrat ) predstavitev menuja.
Ti bi bila dobra za učiteljico manjših otrok![]()
.
Reveži ubogi, ki so imeli v nogah 22 km (mogoče celo katerega več, da o nečem tekočem ne govorimo
) so si seveda zaslužili klasičnega Martina: goveja juha z ribano kašo, mlinci, polnjena pečena račka, mrežna pečenka (za tiste izbirčneže, ki ne marajo aviacije), zdrobovi ocvrtki (ja, tudi taki so, ki jim domači mlinci ne dišijo), zeljnata solata s fižolom, za sladico limonov kolač. Zraven se je pilo belo vino, pojma nimam, katero, ampak celo meni je bilo všeč. Za najposladek pa ugotavljanje, kakšni kerlci da so, ker so tako hitro prišli skozi Levstika, kako jih mišice nič ne bolijo in kako so v glavnem oh in sploh.
Kuharica in taksistka je pa požela več ali manj tolažeče poglede, kako ji je bilo luštno, saj ni imela drugega dela, kot da je skuhala kosilo in bajto pospravila. ![]()
lp
P.s. Aha, danes pa bo matevž, krvavice in kislo zelje z ocvirki.
cervus ![]()
Danes bo:
kurje-goveja in bučna juha,
pečena gosja bedra v čebulno-jabolčni omaki, pire krompir, radičeva solata s pestjo zelja in vročim krompirjem,
kava, jabolčni kolač,
hruškov nektar in domače rdeče vino!
micogicaDanes: Juha, pečen piščanec, pečena jabolka, mlinci, dušeno rdeče zelje. Za posladek pa jabolčna pita.
Mihaela007Pozdrav!
Pri nas danes vampi po tržaško in pire krompir, mogoče še kakšna solata ali kislo zelje. Za sladico pecivo iz albert keksov, pudinga in sladke smetane posute s kokosom.
Lp
msegovDanes bo:
- mešana juha z zdrobovimi žličniki, korenčkom in obilico peteršilja
- polnjeni piščančji stegenčki (kruh, čebula, majaron, peteršilj..)
- manjša raca s pomarančami
- mlinci s putrčkom
- zadušeno rdeče zelje s pečenim kostanjem in vinom...
- šipkov čaj
- vino
- lepa Iza (za vsakega dve bunkici
)
Posladek:
- pogled na vazo z rujem
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
nb, kar sline so se mi pocedile ob tvoji včerajšnji fotografiji! ![]()
Danes bodo pri nas bučkini zrezki in pire krompir. Sladica bo bolj proti večeru, še razmišljam kaj točno bo - nekaj kar se poda h kuhanem vinu ![]()
Včeraj: govejajuha z domačimi rezanci (s sveže naribanim korenčkom in sesekljanim peteršiljem), žrebičkovi zrezki v omaki, krompir v krlhljih, potresen z rdečo papriko in pečen pečici, endivija s čajoto in svežim korenčko, rdeč radič v solati; vino - eni belo, eni rdeče
Danes:
goska, polnjena s kutino, račka, polnjena z jabolkom; zraven pečena jabolka, nadevana z rozinami in urehi, mlinci in pražen krompir, rdeče zelje; fižolova solata s čebulo; zelena solata; zelje v solati; paradižnik v solati;
vino - sauvignon
sladica - kupljeni medenjaki (tisti srčki, preclečni s čokolado, in višnjevim nadevom)
mamamiaNEDELJA:
Bolj reciklaža od včeraj... Kurje-goveja juhica, mlinci, rdeče zelje, pečeno piščanje, krvavice, solata s krompirjem in rdečo peso:

Pozdravček!
Kosil je fertik ampak jaz ne bom pripustila nikogar k mizi, dokler mi ne odgovori, kdo je bil sveti Martin,. zakaj goske in zakaj rdeče zelje??!!
(ne bomo se tko pocen prodal pa makar so nas že kupl press)
Mygrace
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčna pita s kokosom

Jernejev zelenjavni curry