Danes:
- smo jedli zunaj, se je prileglo
Posladek:
- avtomasaža obraznih in trebušnih mišic
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
Danes:
- smo jedli zunaj, se je prileglo
Posladek:
- avtomasaža obraznih in trebušnih mišic
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
Svinjska pečenka, pire
, rdeče
, paradižnikova solata, čokoladni soufle z malinami
goveja juha z ribano kašo, pomfri, pira kar tako, faširani šnicli, govedina iz juhe, zelje in endivija v solati
poznopopoldnevni posladek pa češnjev zavitek s skuto
Balenka![]()
Včeraj: juha, dunajski zrezki, dušen riž, radič v solati
Danes: zelenjavna juha, dušeno sladko zelje in krompir, hrenovka
Jutri: goveja juha, govedina iz juhe, hren, pražen krompir, solata
Sreda: goveja juha, zrezki v omaki, kuskus, solata
matejaozPri nas včeraj spet goveja juha z rezanci, špageti z mesno polivko, paradižnikova solata in zacher torta
Danes pa bi jaz jedla tisto mamljivo juho od mamamie z širokimi rezanci in mesom...
Ker še nisem povsem zdrava bom za en del odmrznila goveji golaž, skuhala polento, za drugi del pa lazanjo in zeleno solato...
Kjer je volja, tam je pot. TrixiTrixi, kurja juhca je še boljš kot goveja (če ste "nekam švoh"..)
Pri nas danes Il resto misto (menda je tisti Bullito misto nastal, ko je moral kuhar nafutrati nenapovedane goste in je sčaral vsakega po malo...no, mi pa nimamo nenapovedanih gostov, imamo pa kar nekaj vsegapomalem)..
Torej Il resto misto je danes pri nas:
- juha iz vrečke (za 3 krožnike, mi bomo pa 4.. bom nalila v tiste skodele, v katerih zgleda veliko, v bistvu je pa malo - sem enkrat huljaško izmerila..)
- pest riža (da spraznim ta lepo škatlo, bo treba piškote počasi začet filat), skuhanega in fliknjenega v protfan, v katerem se je zadnjič pekel piščanec...ne bo treba tolk pomivat)...servirano na tiste tamale krožnike da zgleda bogata porcija..
- 3 krompirji, kuhani, čakajo na savno...bojo končali v solati iz rdečega in rumenozelenega zelja ter radiča
- olive, grozdje, sirček
- serum dobre volje, kvaliteten, avtohton od tam, kjer je itak dobra volja doma
- eni mokri piškoti (menda se jim reče tulumbe al kako
?)
- pa pravično bom razdelila sladko kronco iz moke, mandljev in korenčka (brez šlikšlak)
Posladek:
- zadoščenje, če je tole sploh kdo prebral![]()
-
Mygrace
Aja, okraski!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
PONEDELJEK:
Kurja juhica s koščki mesa (od včeraj), sarma (iz skrinje), domač kruh... izdelava mlincev za Martina:

Pozdravček!
Kurja juha z rezanci, zeljne krpice z domačimi bleki, radič in motovilec v solati s krompirjem in nič mesa, ker smo ga dva dni zaporedoma preveč jedli. Aja, pa kozarček
.
lp
Kosilo na hitro, testenine s tunino omakco...
BojancaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom