danes: segedin in kruhovi cmoki, za posladek kupica rujnega.
rosie
Fini mini Bamboloni
danes: segedin in kruhovi cmoki, za posladek kupica rujnega.
rosie
Pa kaj je s to Newtonovo jabolko ( Newton- angleški sadjar, znan po vzgoji jabolka Newton, Wikipedia )
Pa kaj se spet tole tihožitje tukaj vmešalo.
A, ja, manca, veš, da je s geografskim poreklom ( okolica Krškeg ), pozna se po odtenku barvnem.
Ah, morebit vse tri slike imajo kakšno povezavo, kdo bi vedel.
![]()
Ker je možiček v bolnici po operaciji in sva s sinom sama, sva imela danes pleskavice, solato in svež kruh, zvečer pa malo kostanja.
EbonlassOooo, ežoj, a ti pa iz destilirane vode z geografskim poreklom delaš sladko vince![]()
![]()
![]()
Danes smo jedli govejo juho z zdrobovimi cmočki, meso z juhe, korenje z juhe, kuhan krompir in vroč regret![]()
, kako to paše sredi jeseni! Pa ambrozija se spet lekarniško odmerja.
, res so eni čudni dnevi (in noči), ežoj!
lp
mzm
Danes: svinjski zrezki s papriko, pire krompir, zelena solata
Ežoj, kako lep, zelen ohrovt, da o destilirani vodi sploh ne govorim, čeprav je meni bolj povšeči tista bela, polsuha štajerska.Ampak to tihožitje pa ti je zrihtala kaka žabica,kajne?
Miška, ob tvojem regradu pa se mi kar sline pocedijo.
No, jaz sem danes imela tenstano kislo zelje s prekajenimi rebrci in kuhan krompir v koščkih, jutri pa piščančjo obaro z vaseršpoceljni.
mejačkaRičet s kranjsko klobaso, za sladico pa blazinice z marmelado:

Včeraj sem na trgu začuda dobila (tajsko) baziliko, zato danes spaghettoni z doma narejenim pestom. Zelena solata. Mandarine, kava.
Saša
Danes (kuhano že, pojedeno še ne):
- jota iz kislega zelja
- kostanjev pire s stepeno smetano
- (klobasa iz jote bo na lagarju za kasneje)
Posladek:
- lepa Iza in treniranje resnosti
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Fini mini Bamboloni

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin