Pri nas danes goveji zrezki v omaki, kuhan brokoli in brstični ohrovt, široki rezanci, zelena solata z koruzo
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Pri nas danes goveji zrezki v omaki, kuhan brokoli in brstični ohrovt, široki rezanci, zelena solata z koruzo
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Ravioli z jajčevci, orehi in skuto v smetanovi omaki, solata. ![]()
zelenjavna rižota, solata, popoldne pa palačinke z marmelado
atosMigla, hvala :)
Pri nas danes: pečenice in dušeno kislo zelje
LizzieA veste kaj je haiku? Ma sam se hecam, saj vem, da veste. Tukaj je primer kulinaričnega haikuja:
Nekaj tako simpl, pa tako popolno, skoraj kot vesolje ( pol pa jaz pridem kot en pesnik ). A sem jaz kdaj povedal, kolk je vesolje urejeno: vsesplošna harmonija, veljajo fizikalni zakoni, in se jih vsi držijo, tam nima kaj kakšn Čeferin izločat dokaze o dovršanosti vesolja, ali pa interpretirat zakone............a da nisem! Pa kako je to možno, ob priliki vam bom povedal. Saj je vse skupaj zelo simpl: treba je spečt ribe, ( po možnosti ) kozarček nektarja ( saj vem, to je pijača bogov, pa kaj, da se dobit ) in pol meditacija in prideš do globokega uvida............... ah poskusite sami.
Matr, nektarja mi je zmanjkalo!
ežojZadnji domač svež stročji fižol + kro mpir z ocvirki, sir za žar, pečen v ponvi, mandarine z bregov Neretve
Ežoj, zdaj se ve, da se vesolje širi, a se bo tud sesedalo.....menda sicer še ne od jutri naprej.
Po dolgem času sem šla jezna, ma kaj jezna, besna, kuhat in iz bučnih njokov je ratala ena zmes nekje med močnikom in kašo.
No, saj se je s pomočjo domače pancete in začimb izcimila jed kar spodobnega okusa, a čisto nefotogenična. Zraven skleda svežega zelja v solati in ena gora izabele.
Bodo vedeli za drugič, kako se s kuharco dela![]()
Aja, pa ambrozija je najbrž tudi pripomogla k preživetju ![]()
Anamarija1, res sem se spomnila nate![]()
lp
mzmDanes: svinjski zrezki, krompirjev pire, bučke z jajci, mešana soalta, panna cotta z jabolčnim prelivom
No, fino! Zdaj vem, zakaj je pri Ežoju vse tako, kot mora biti. Simpl! Haiku!
Bomo imeli mi danes tudi haiku:
krompir
fižol
zelje
(beri: jota)
Migla, tvoj recept pa ni haiku
ima kar nekaj okraskov
... pecivo včeraj spekla, polovico prelila s prelivom, polovice ne. Nam je boljše brez preliva, sicer je pa pecivo enostavno, okusno, le za nas malce preveč sladko in mastno. Naslednjič, ko ga bom delala, bom to pač upoštevala in mirnabosna![]()
Posladek:
- še ena runda vlaganja kutin v viski (najbolj se veselim viška viskija HIKpress)
Mygrace
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Enostavna zelena juha

Masleni brizgani piškoti