SREDA: lisičke z jajčki,solata in zdrobovo pecivo, ter kapučino.

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom
SREDA: lisičke z jajčki,solata in zdrobovo pecivo, ter kapučino.
Sicer še jem, ampak prvo lakoto sem pa že potolažila - mesni tortelini z drobtinami, naribanim sirom in kislo smetano, Za vitamine bo pa poskrbela izabela z brajde pred hišo in jonagold japke.

lp
cervusO sveta Marija, Dragička, kako tale tvoj krožnik lepo zgleda. Škoda, da nisem kje bližje prestolnice. ![]()
Pri nas pa danes kosilo na hitro: hrenovke in kruh......bo že........ glavno, da je lakota minila.
Balenka![]()
Uf, uf, kje naj začnem.
Včeraj akcija, praznim zmrzovalnik:
Jedilnica za lepo vreme je bila temporalmete cerrado ( zaprta ) pa sem umaknil cerado in je teporalmento aperto. En kolega pride, pol sva mogla reševat državne problema, a bogme niti evropa ne more čakat, pol ni bilo časa za kulinariko. Danes grem mim vaškeg ribnika in ( menda iz vaškeg potoka ) kupim tole:
ma ne vse tole, sam ribi. Seveda nektar gre zraven, saj ga bo kmalu zmanjkalo, ga čist počasi doziram.
Za posladek pa meditacija: a se vi sploh zavedate kolk je vesolje dovršeno, pa nite te domače zdrahe okrog volitev ne morejo tega podret.
A ne, da se ne pozna, da nimam nič za dodat, za kompozicijo slike.
ežojDanes po uživanju na soncu kosilo na hitro: popražena zelenjava (čebula, por, paprika, korenček) z arašidi in sečuansko omako strica bena, riž, zeljnata solata.
rožaežoj, karkoli bi dodal kompoziciji, bi se porušila, popolnost, tudi, če kaj manjka, ja ![]()
, elaphus, če bi moj Človek to videl , ne bi mi glava, ne bi mi glava...![]()
Včeraj smo imeli otvoritveno govejo juho (normalno, spet v kratke rokave
), obloženo kuhano govedino in izabelo.
Danes je še nekaj juhe, reciklirana kuhana govedina
in izabela.
Aja, ambrozija se tudi pri nas lekarniško tala![]()
lp
mzm
Pri nas danes za vsakega nekaj, pač glede na uro prihoda domov: zame ekspresni špageti s pršutom in smetano, listje v solati z balzamičnim kisom. Moj mnogo ur kasneje juhco iz vrečke in filane paprike.
tjaskotleti,pire ,solata
hrenovke v testu
štrudelj
torej,pospravljanje po hladilniku!Drugače nam še kaj mušice pojedo!
nejčica
Danes samo zame cepkana jajčka.
Včeraj sem pripravila pečeno vratovino (na svinjski masti, da je okus res pravi ....), malo zelenjave in riž.
Posladek; baklava s pistacijami.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom

Zeljne krpice