Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes:krompirjev golaž

jutri:krompirjev golaž

sobota:krompirjev golaž

če ga pa slučajno kaj ostane, bo pa v nedeljo za večerjo!

Vse je isto samo vreme se menja!

nejčica

Pri nas pa danes prve sarme to poletje oziroma jesen in domač kruh pečen včeraj zvečer.

irena66

Nejčica, ti pa maš krompir!

Linea proti smetenju:

- danes enkrat zvečer se bo kuhal segedin za jutri

komaj čakam ohladitve ampak vem da bo kufer po nekaj urah poln

Mygrace

Včeraj testeninska solata: polnozrnate testenine, češnjev paradižnik, mocarela in korenček, zabeljeno z balzamično glazuro. Za sladico sadna kupa s smetano.

Danes kislo , pire  in . Za sladico koksove rezine.

Uživam, ta teden kuha dragi

aby

Kako je fajn, če mi rata kosilo skuhat prejšnji večer. Še bolj nobl je, da ga skuha nekdo drug, naprimer nekdo iz domačega gnezda.

Včeraj mi je uspelo prvo in tako imamo danes zajčka v obari z veliko zelenjave in tudi drugo, tavelika je dodala sirove palačinke, ki že zelo dolgo niso bile na naši mizi......in breskov kompot.

Balenka

A ne, Balenka, kako fajn, da se kak dan vse prav izide!

Od včeraj sta mi ostala riž in por, danes ju vržem skupaj, pogrejem, naribam čez parmezan, zraven skledo radiča s fižolom, grozdje (amerikana)

Pa tiste ežojeve table me matrajo, na katero stran jo je mahnil?! Je tisti lavor solate res lepo videt! (saj bi napisala, da nagca tudi, pa se bojim

Aja, Mygrace, , hvala za poljubček, je bil tolk sladek...

lp

mzm

Danes: zelenjavna juha, pizza muffini, kavica

breskva

Uf, uf, pazljiv moram bit, saj veste, cenzura in podobno.

mamamia: revolucija je mišljena svetovna

tole je pa iz ene druge teme:

Itak, zeta. In ta zdrava prehrana z vso odvečno prtljago, ki jo eni nalagajo zraven, gre meni pošteno na jetra, mislim take reči kot svinjina z zdravimi maščobami in podobne kvakarije.  Isto kot rečejo Srbi, da "ideš bez ku..a na svatbu"... Pa kaka je to vratovina z zdravo maščobo, lepo prosim? Pa saj vse kar je zdravo - ali ne redi ali pa ni dobro. Pa bodi potem srečen ob črnem kruhu, pusti svin(j)ini in belem perutninskem brez reš zapečene kože? Pa saj nismo bolani (kot sem jaz bila, res je, sem morala jest nekaj časa samo kuhano perutnino brez kože ...).

Eh, grem jaz spat. Ampak letošnji vinček bo pa dober, kaj dober, odličen, sploh za tiste, ki imajo radi, da malo na sladko "potegne" ... Pa baklavo sem dobro spekla, sem ravno probala en košček, čeprav pe ni čez noč odstala. Sladkorni sirup kar teče od nje, samo še ne vem, ali so zdrave ali malo manj zdrave maščobe v cukru, belem seveda? Si predstavljaš zdravo varianto baklav? Polnozrnato vlečeno in rjavi "zdravi" sladkor, pa namesto masla kaka omega tri margarina? Po moje bi mi tako baklavo kak Turek ali Iranec direkt v glavo zabrisal ...:

Tole predlagam šefu, da iz tega naredi nekakšen manifest kulinarike, da ne rečem ustavo, glede mene je eno samo veselje glede letošnjega vina ( kot je videti iz večkrat slikanega nektarja ).

Pa, da bi ne smetili: ambrozijo, hrano bogov, delajo iz ( a ne rim. ):

Pri meni danes, obara pač, da ne rečem čorba, škoda nektarja, pa sem nalil kar belo vino, to zmeraj paše:

danes sem pa pozen, saj veste, študentska posla.

A, ja, mzm, ker nisem odšel za Dunaj, pol je bila druga stran. Glede lavorja solate: če je cirkev velika, ne pomeni, da se jaz moram veliko molit.

ežoj

Danes za kosilo: ena rižota z lignji in neko zelenjavo, meso, mislim, da govedina v omaki, njoki, znabiti krompirjevi, polenta, vmes pa nekaj zelenega, najbrž špinača, zelena solata, brokoli v solati (še neka mešana solata, je nisem poskusila), vse pojedeno na sončku, v dobri družbi, v maniri stoječega bifeja (kako v pol ure postreči 400 ljudi, zelo uspešno, seveda)....ampak zelo okusno, res. Se mi zdi, da sem še nekaj spustila..... Skratka, kosilo v stilu: ko vilice zadoščajo.

Posladek: pecivo, a la minjončki.....voda, prav zala, se mi zdi,  pa "čez cesto" v dobri družbi, na sončku, itak, no, pravzaprav v prijetni senčici. In zaradi klepeta z bolj redko videnimi poročilo o kosilu ni ravno popolno.

Točno, ratatuj sem pozabila. No, jaz sem vsakega malo vzela. Ni pa povedala (elaphus),če je tudi ona bila v dobri družbi ....
rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 06.okt 2011 21:47

Sem jedla isto kot rimljanka, brez rižote, ker je bila z morskimi sadeži, sem pa vzela ratatuj s polento. Je bil dober.

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti