Tole je bilo:

Tortelini z bučkami in slanino
Tole je bilo:
včeraj dušeni lignji, blitva, solata iz rukole, paradižnika, zelene solate in ostružkov parmezana
danes ajdova kaša s porom in korenčkom, radič
motovilčicaDanes: kruhovi cmoki, sataraš, mešana solata, čokoladni prijatelj
Za moški del:pašta ter prekajena krača
za ženski del in otrokei:rižota "ala kaj je na vrtu" plus malček puranjih prsi( te so se valjale v hladilniku)
sladica:obrezki od čokoladne pite ,breskove sladice ter tiste manj estetske ruske kape in šamrole!
nejčicaNič kosila. Družinska večerja: svinjske roladice, sveže pečen domač kruh, ![]()
Danes: lososovi široki rezanci s porom in smetano, zelena solata
Jutri: panga fileji, kuhan krompir na zeliščnem maslu, blitva
Nedelja: kitajc
ZačetnicaDanes bo ene vrste boranija. Ne čisto ona prava, ampak z dodatkom raznovrstne zelenenjave in not na eno 5 cm narezani kosi govedine. Kot priloga bodo široki beli rezanci, veliko zelene solate.
Jutri bodo pečeni kareji v ponvi z omako iz gorčice in zelenega popra, pire krompir, zelena solata
V nedeljo bodo pa pri nas frigane sardelice, krompirjeva solata, zelena solata. Seveda obvezno poleg svež, beli in hrustljav kruh.
Lep in sončen vikend vam želim.
MULTI_reloaded
Sem omenila, da bodo v nedeljo postrvi pa ni nikomur v družini -razen meni všeč moj predlog. Zato bo goveja juha z zdrobovimi cmoki, špinača, pire krompir- priloga pa po želji družinskih članov in solata.
Tudi jaz vsem skupaj želim lep in sončen vikend.
Danes pri nas:
- se za disidente taja pasulj
- ostali se pridružijo v tisti konobi v Portorožu, kjer imajo fajn česnov in oljkin in običen kruh in dobre kalamare na žaru, lokal je skoraj na pločniku, luštno je gledat mimoidoče in jih šimfat....
- do Pirana ne grem preko Belega križa, se bojim AA
Sladica:
- če bom taprave volje, obiščem eno našo članico
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
PETEK:
Korenček in kolebara v omaki, ribji file, zelena solata s krompirjem:

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tortelini z bučkami in slanino

Špargljeve blazinice