Pri nas danes boranija, z nekoliko piščančjega mesa (za vzorec, bi rekla).
Jutri beef stew, ker je
pri meni, pa še ostalo bo za sredo, ko me ne bo doma.
Če bom na poti kaj zanimivega jedla, se oglasim. ![]()
![]()
Pri nas danes boranija, z nekoliko piščančjega mesa (za vzorec, bi rekla).
Jutri beef stew, ker je
pri meni, pa še ostalo bo za sredo, ko me ne bo doma.
Če bom na poti kaj zanimivega jedla, se oglasim. ![]()
![]()
Jutri: na tanke rezine narezan krompirček, pečen na čebulci, pražene lisičke in paradižnikova solata. Dan brez mesa.
Migla
Danes ni bila rižota, stročji fižol v paradižnikovi omaki, krompir, naravni zrezki, mešana solata
Zadnje čase več ne vem kaj kuhat....
Danes, vsega po malem. Sem mel nekaj laufarije po mestu, ki je ne maram preveč (uradi pa te sorte). No, sem mel tud prejšnji teden. Danes je bilo znosneje. Pol v trgovino popoldan.
Aja, hrana: zjutraj kava in maslo na kruhu. Nato kmečko tlačenko z žemljo (kr stoje) - joj kaj je ta tlačenka dobra. Zvečer pa filane paprike od sobote in kruh. Pikica ne je, ker poje zvečer in ni dobro za glas. Ostali so baje sardelice in krompirjevo solato in kruh.
Sedaj me pa tolko muči,da bi šel zmazat še kake 15 dek tlačenke.
MULTI_reloaded
MULTI_reloadedEžoj, olive s pire krompirjem? To mora biti kakšna "višja" kulinarika, a? Ne verjamem, da je to vaba za
.Je pa neusmiljena tale deklica.
Jaz zadnje tedne živim od grozdja, sladkih, domačih hrušk, jabolk. Kuham bolj tako tako. Palačinke, zelenjavne juhce, bučke na sto in en način, domač paradižnik. Ko bi le poletje trajalo!![]()
![]()
![]()
![]()
Joj, Multi, tlačenka.... lahko je žemlji, na črnem kruhu, lahko z bučnim oljem in s čebulo, pa potem v ostanek na dni kslede namakaš kruh.... meni je tista košaška najboljša, priznam pa, da nisem izbirčna, samo da je tlačenka. Če že domače žolce ni. Mamamia
mamamiaMeni se je Košaška malo zamerla. Jaz sedaj v Sparu vzamem kmečko. Je sicer malo dražja (9.90) kilo. Ampak je res žolca pa meso not. Kaj vem jezik pa te zadeve kar pač gre. Pa fajn je začinjena. Probaj enkrat 10 dek vzet in se pol odloči. Pa suber ma čebulo not in česen. Ker jaz namreč česen obožujem.
Jaz rečem kmečka in tako tudi piše. Tam v onih vitrinah imajo kjer prodajajo rezane salame,frankfurterje pa ostale zadeve. Ni v onih vitrinah,kjer so pakirane kot Košaška,Poli &co. Tak majo to v enem ogromnem kosu od menda 5 kil in ti pol lako na stroj nareže na rezine ali pa v kosu pač kake pol kile.
MULTI_reloaded
MULTI_reloadedProsim, ostanite pri temi, o finesah raznih tlačenk se lahko pomenite v posebni temi. Hvala.
Včeraj je bil tofujev golaž in kuhana prosena kaša.
Vesnuskavčeraj vsega po malem: ostanki masiračnice od nedelje, pečena piščančja bedrca, moj domač beli kruh, paradižnik samo osoljen, kozji sir
MissLadyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom

Domača vroča čokolada s smetano