Elaphus, tole zgleda pa super. Verjamem, da so bili želodčki zadovoljni!![]()
![]()
![]()

Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom
Elaphus, tole zgleda pa super. Verjamem, da so bili želodčki zadovoljni!![]()
![]()
![]()
elaphus, pa ne bi malo več napisala o tej rižoti, sestavine, postopek, čas...me malo skrbi tisto milo zadaj ![]()
Balenka, kakšna pa je enolončnica z zeljem pod prisilo
?
lp
mzmMeni današnjega piknika: jagenjček v pečici, piščančji čevapčiči, rozbif na žaru, paprike na žaru, losos in postrv v pečici z nekaj zelenjave in parmezana, prebranac, doma pečene žemljice, krompir in korenček, pečena v ponvi, kup omakic in različne vložene zelenjave.
Za posladek pa bowniji in ledena torta
![]()
tjas
Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 11. 2011 18:26Pri nas danes standard kot vsako nedeljo: Goveja juha z domačimi nudelčki, tenstan krompir, meso iz juhe, zelena solata, zeljnata solata, pečene buče v pečici na katere sem se spomnila šele, ko smo že pojedli, potem si predstavljate kakšne so bile... ![]()
![]()
Jutri pasulj s klobaso in
.
Junečji zrezki na žaru in razna zelenjava za prilogo (eni svežo, jaz pa na hitro kisane kumare in papriko)
Mamamia
Elaphus, v Uzbekistanu in Turkmenistanu njihovo znamento jed, pilav pripravljajo v zelo podobni posodi kot je naša "peka", seveda nad žerjavico. Najprej na maščobi malo pražijo čebulo, potem dodajo korenje, nato na kocke narezano meso in na koncu riž. Nič ne mešajo. Pokrijejo in čez kakoh 20 minut do pol ure posodo odkrijejo in premešajo. Potem je pa med gosti skorajda pretep kdo bo več dobil ..
Mamamia
Danes: goveja juha z ribano kašo, govedina iz juhe,
pire, beluši s sirom, mešana solata
Pri nama danes ( jaz sebi rečem mi, temu se v gramatiki reče kraljevska množina ), bučna pita :
in slivovi cmoki, kot reče ( se mi zdi limnol ) v eni drugi temi, lepo pocukrani :
![]()
![]()
![]()
![]()
| mamamia je napisal/a: |
Elaphus, v Uzbekistanu in Turkmenistanu njihovo znamento jed, pilav pripravljajo v zelo podobni posodi kot je naša "peka", seveda nad žerjavico. Najprej na maščobi malo pražijo čebulo, potem dodajo korenje, nato na kocke narezano meso in na koncu riž. Nič ne mešajo. Pokrijejo in čez kakoh 20 minut do pol ure posodo odkrijejo in premešajo. Potem je pa med gosti skorajda pretep kdo bo več dobil ..
Mamamia
|
Natanko tako smo tudi mi delali - brez korenja.
lp
cervusSobota: namesto kosila malica na Šmarni, ki sva jo prinesla s seboj na vrh: domač kruh, konjska suha salama ![]()
Včeraj: pita masiračnca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom

Domača vroča čokolada s smetano