Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Čufti in  pire krompir po dolgem času!

tanjaj

Včeraj goveja juha in meso od nedelje, riž, zelena solata in muffini,

danes piščančji zrezki, francoska in paradižnikova solata, jogurtovo pecivo z marmelado in kislo smetano,

jutri pa rdeče zelje in mlinci, pa verjetno bo ostal tudi kakšen zrezek...

luccka

Danes bo ena taka župica. Čebula podunstana,gor na koščke popražena govedina, spomladanski mix zmžnene zelenjave bom vrgel notri, nardil prežganje, da bo fino gosto in seveda bom dodal žlico one rumene zadeve v prahu. Temu jaz rečem šolska juha. Ker smo to v šoli ful velikko jedli in je strašno fino. Pa še za jutri bo ostalo.

Upam,da.

MULTI_reloaded

MULTI_reloaded

Juha s junećim kostima. Moždinu razmažemo na kruh i posolimo. Mljac

Tjestenina u umaku od bosiljka.

Paradajzi s maslinovim i bosiljkom.

Lidija...

TOREK:

Telečja rižota, mešana solata:

Pozdravček!

Za kosilo: dušeno sladko zelje, pečeni koščki domačega petelina, pire krompir in paradižnikova solata.

Migla

Pri meni dozoreva nova " partije " stročja, pa moram porabit. Torej, danes, boranija:

Drugač, skos se neki vpikujete v mene: polarnega medvedka moti voda v vinu ( mene tudi ), naor moti oliva in pire ( morda ji miška kaj razloži ) ireno pa moti mleko in parižnikova solata. Irena, to je posledica nezdravega življenja. Kadarkoli sem bil pri zdravniku, zmeraj so rekli, da preveč sexam in premal pijem in da bo to pustilo posledice. In res, razvrat se mi je maščeval, da sem dobil neke lise po koži. Zdravnica mi je zagrozila: ali neham z razvratom, ali bom mogel pit tablete za boljši ten. Kaj sem hotel, zbral sem tablete, ki se morajo pit s mlekom, nisem se pa spomnil, da bi poskusil s informirano vodo ali razkisanjem. Bomo še videli

A ja, nekateri vzdihujejo za klobasami in salamami, mene pa zmeraj dobite na tlačenko.

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 13. 2011 17:03

Ne, ne, mene nič ne moti pri tebi. Nasprotno, prav občudujem te, da poleg rednega študija še pridno kuhaš. Le te olive mi delajo preglavice. Nekako jih še ne morem vkomponirat v glavno jed. Ampak to so že malenkosti, ki ne kvarijo celotnega vtisa. Le tako naprej!

P.S. meni druga runda stročja šele cveti. Bog ve, kdaj bom jaz kuhala svojo boranijo.

naor

Danes končno spet pašta (melancani, paprika, paradažinik, svež fižol, sir, začimbe)

skleda zelenega radiča in grozdje (muškat)

Kako, naor, ti kaj razložim, al ne ?

lp

mzm

Danes: stročji fižol z ocvirki in kislo smetano.

Pri nas tudi zdaj zori, bo treba še boranijo skuhat.

Ežoj tebe pa razumem, da moraš piti vino z vodo. Si le še študent, čisto vino je za študente predrago.

rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti