Smem prositi, da bi bili v tej temi le zapisi KAJ DANES ZA KOSILO, ne pogovori? Ker tako obiskovalci ne dobijo več kosil za ideje, ampak se morajo prebiti čez ostala sporočila. Hvala za razumevanje.

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi
Smem prositi, da bi bili v tej temi le zapisi KAJ DANES ZA KOSILO, ne pogovori? Ker tako obiskovalci ne dobijo več kosil za ideje, ampak se morajo prebiti čez ostala sporočila. Hvala za razumevanje.
Pozimi jaz grozdje uživam v drugačni, predelani obliki - je fajn, ker te še mal pogreje zraven.
lp
P.s. šele zdele sem videla Jernejev zapis - da ne bo čisto smetenje - jutri bo pri nas ričet s suhimi kostmi.
P.p.s. ampak vseeno bi dala eno pripombo - to ni glih pogovor - oz. JE pogovor o stvari, ki je bila objavljena kot del kosila. In mislim, da ni nič narobe, če se za kako stvar, ki jo prvič vidiš, vpraša, kako se uživa, ali je dobro ali ni, itd.
cervus ![]()
Elči, poglej, kako micene so tele grozdne jagode. Kupim seveda sveže, dam v zmrzovalnik in potem jih fino grickamo. Zmrznjene, namesto sladoleda. :)
Kako bi bilo z velikimi grozdi, ne vem in niti ne upam poizkusiti, ker imam jako občutljive zobe in dlesni.
ok, hvala, Vanja! Nisem niti opazila, da so jagode drobne.
lp
cervusRavno zato sem jih za referenco poslikala z malinami.
Mi vsako leto komaj čakamo, da se tole
pojavi v trgovini. ![]()
![]()
Ja, in je dobra sladica. Se pa po defaultu, tud, če zmzneš večje jagode skrči pr frizanju. Maš celo zimo fajn desert. Čist resno. Samo, ne čist takoj to jest, ko pride iz skrinje in je rdo ko kamen. Malo, kako urco pusti zunaj. Pol lahko kombiniraš na 1000 načinov. Zelo fino. Zaj čist resno govorim.
Multivitamin
multivitamin| pirnica je napisal/a: |
Jaz bi tudi tako svinjsko pito, pardon, pito iz svinjske buče. Tako apetitlih izgleda. Ežoj jo je pa kam mahnil spet.
|
Jaz pa tudi, ( pito iz svinjske buče), imam navadno, morda pa v torek naredim. Nikamor je nisem mahnil, čakam štipendijo ( a kaj je bom čakal, ko bo vsa šla za pokrivanje minusov......... ). Sem se odločil, da se ob sobotah in nedeljah ne oglašam ( pa ne zaradi prta, da se mal spočijete od mene ). Če se že oglašam:
- v petek pokliče sin, da pride, pol smo hitro organizirali družinski piknin ( sin in njegova koruznica, jaz in moja ex, hčerke ni bilo ) in smo na žaru pekli, melancane , klobase, vratnik, polovico T-bona.
- sobota: piknik za eno osebo ( mene ), treba je bilo porabit dva kosa vratnika, ki je ostal od petka in pečeni melancani na žaru.
- danes, treba je bilo porabit še en kos ( zrezek ) vratnika, pa sem ga spekel s krompirjem v pečici.
- jutri: imam čorbo od blitve skor gotovo, torej: čorba od blitve
Za posladek: v petek sem na hitro naredil jabolčni štrudl od kupljenega lisnatega testa, za včeraj in danes pa " briško belo " Goriških brd, saj ni reklama, res je dobro vino.
ežojV petek "športni dan" oz. piknik ob Savinji, včeraj svinjski zrezki, pečen krompirček, endivija. Danes sem imela dva prijatelja na kosilu: rižota z radičem & orehi, pečen piščanec, bučkini cvetovi in krompirček. Za posladek tiramisu. Včeraj nisem mogla zaspati in sem "sčarala" nekaj nadevov za pralineje: kavinega, sivkinega, lešnikovega.
LP
SašaPuranji zrezki z zelenjavo, pečeni v pečici, pečen krompir, cvetača, paradižnikova solata.
NenaDanes: goveja juha z zdrobovimi žličniki, v pečici pečeni kunčji kosi s korenčkom, začimbami in sladko smetano, pire krompir, zelen radič in endiovija s krompirjem v solati. Popoldan jabolčni štrudl iz listnatega testa iz H., kava.
Sem pozabila dodati: prvič slišim, da se grozdne jagode, ki nedvomno vsebujejo preko 50% vode, v zamrzovalniku zmanjšajo. Mene so vedno učili, da ima led večji volumen kot voda, iz katere je nastal. Hm, menda sem na neko čudno šolo hodila.
rimljanka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi

Vitlof s sirom