Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Balenka, moja frittata sicer ne izgleda tako lepo, ampak je (bila) dobra, čeprav smo jo jedli dva dni. Se jo splača naredit.

lp

cervus

On bi svinjino, jaz bi bučo, kompromis: pita iz svinjske buče  (vsaj tako ji je rekla darovalka)

skleda radiča  in rebula (grozdje, da ne bo pomote)

Kakšen jedilnik je te dni pri elaphus

Balenka, kam ste pa račje meso spravili ?

Ej, a se ežoj posti?

lp

mzm

Mi smo imeli včeraj za začetek piknika bučno juho in lignje po egejsko in riž, za ostale pa roštilj v poznih urah.

Danes pa goveja juhca, pečene perutničke in restan krompir, za posladek jabolčni štrudelj.

tanjaj

Danes: Poštena solata zame in burrito za predragega. Relaksacija na terasi s skodelico zmrznjenega grozdja.

Vanja

Jaz bi tudi tako svinjsko pito, pardon, pito iz svinjske buče. Tako apetitlih izgleda.

Ežoj jo je pa kam mahnil spet.

pirnica

Multivitamin, ne vem kje si odraščal, ker o tem na Kulinariki še nisem brala. Ne gre za napake pri slovenščini, pač pa bolj za uporabo le te. Tudi sama nisem kak slavist, tako da me boš zlahka ujel pri napaki, če se ti bo le ljubilo pogledati. Tudi vse tvoje tuje izraze razumem in mi jih torej ni potrebno razlagati. Če je torej problem v tem, da same slovenščine ne znaš dobro (sklepam pač, ker si omenil, da si odraščal nekje drugje), se opravičujem, ker tega nisem vedela.

Opazka o znanju slovenščine in matematike je bila bolj šala, ker si pač v prejšnjem komentarju uporabljal veliko "nobl" izrazov .

Pri nas je bila danes Piščančja juhica s korenčkom in ajdovimi cmočki.

Lepo nedeljo še naprej.

Vesnuska

Uh, Vanja, tistole zmrznjeno grozdje - še nikoli slišala (in preizkusila). Kako se to je? Kar simpl zmrznjene jagode v usta    ?

lp

cervus

Ajej. To dobiš zmržneno v vsaki trgovini. Odmrzneš in ješ. Če maš dobre zobe lahko ješ tudi ledeno

Multivitamin

multivitamin

Dobr, multi, sicer grozdja zmrznjenega še nisem videla v nobeni štacuni, ampak po moje bi šlo tud tako, da se sprehodim par korakov do brajde, odtrgam grozd in ga ruknem v skrinjo. Ampak nikoli mi še na misel ni prišlo, zmrznjeno grozdje jest. Mi je navadno preveč dobro. Me je pa pač zanimalo kot novost, no.

lp

cervus

Te razmem. Glej, če maš rada grozdje, idi do brajde, vtrgaj, zamrzni in pol pozimi uživaj. Ne ledenega in trdega ko kamen. Tak kot vse drugo, se tud grozdje da zamrznit. Res ni v vsaki trgovini, v večjih pa dobiš.

Multi

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti