Multi mislim, da ima Hofer bistveno cenejši sir za žar, pa je zelo dober.
Tanjika82
Multi mislim, da ima Hofer bistveno cenejši sir za žar, pa je zelo dober.
Tanjika82
Včeraj smo imeli mesno omako z makaroni, stročji fižol v solati in zeleno solato
Danes pa govejo juho z rezanci, pražen krompir, meso po dunajsko in zeljno solato in hvala možu, da smo kupili klimo, da lahko sploh kaj skuham.
Jutri za začetek spet juha, za naprej pa še nimam idej....
@tanjika82 - sem probal. saj je dober. samo mene motilo, da je čist se razplajzno - rastopil. In pol sem to šaflal iz rajngle. Za Muuuuuuu pa vem, da se ne rasplajza. Jaz sem tak sir jedo prvč kake 7 let nazaj. Saj ne boš verjela, ampak res. Sem bil na Gorenjskem in smo šli v eno oštarijo in so naročili sir na žaru. Jaz sem bil lepo tiho, mislil sem si svoje. Pol so to prnesli n mene skor infarkt kako je to fino. Pa blo je konsistentno. Drugač sem jaz ogromno jedel sir paniran in to. Na žaru pa nikol prej. Sem sicer slišal, sem si pa mislil, da me zafrkavajo. E v Egiptu majo eno različico,sam to je deep fry.
Ostale sem poskusil tu od Šparr,Tuš, in ostale firme. Vse se razplajzne. Edino Muuuuuu ostane konsistenten.
Sem že probal doma pa se mi tud rasplajzne. Zaj one 750g je 10 kosov. Pr nas smo ponavadi trije in včasih 4. In to je malo. Ker so taky debeli pa maly.
Multivitamin
multivitaminMultivitamin, trenutno je v Intersparu akcija na MU-jev sir za žar (minus 30 %), če imaš Sparovo kartico. Sicer pa jaz ne opazim kakšne posebne razlike v primerjavi s Hoferjevim. Istega, kot je ta v Hoferju, imajo tudi v Intersparu, recimo, s tem, da je še dražji od MU-jevega.
Pa mimogrede ... Glede na to, da vam je to malo -- kalorij žal ni tako malo. :) Aha, priporočam kombinacijo z rukolo, morda malo pečenega krompirja, lahko kar v teflonski ponvi. Pa zraven velika skleda solate. Zame eden izmed boljših obrokov.
cobiss
Sem se potrudila in našla eno sliko, čeprav ni najboljša kvaliteta. No, to je Hoferjev sir, na primer.
cobissPri nas danes goveja juha, rižota, solata za jutri pa se peče zacher torta
Pri nas poceni kosilo iz plodov z domačega vrta: fižolova juha (iz svežega zrnja), slivovi cmoki, kompot (hruške, jabolka, aronija). Za posladek orehova potica (ja, čeprav nam je vroče),
, in malce kasneje ..... veliko belega
. ![]()
mamka
Danes oz maloprej mi je ratalo. Zjutraj sem kupo pol kile jadranskih lignev od Ledo, zamržnenih. Tri krompirje olupil in hitro pokuhal. 15 mniut. Lignje sem odtaljene solil, popravl, posul s čilijem in prelil z oljem in premešal. V mali ponvici sem segrel pol deci olja, dodal na brzaka česen in peteršilj, ne več kot 20 sekund. Vzel z olja, solil,popral, dodal 2 al 3 žlice kisa in prelil v lonček.
V večjo ponev sem dal okol 4-5 dcl olja. Narezane lignje sem na hitrco povalal v moki in pekel 5 minut. S penilko preložil v eno rajnglico. Krompir sem odcedil, dodal žlico masla in 2 žlice tržaške in premešal. Ko sem vse lignje preložil, sem jih prelil z ostalo tržaško. V glavnem je pol kile teh zmžnenih dovolj za 3. Za dva zelo lačna tudi. Ker je krompir in kruh je komot tudi za 4. Poleg francoska al zelena al bilo kaj. Hladn pir. In poceni, lignji,olje,pa vse skup je od oka blo 5 evrov za pošteno kosilo za 3. Mačka je gnjavla, sem dal sveže nesoljene in ni hotela.
Vse skup 30 minut. Ampak danes je pa totalka. Sem mislil,da bo bolje. Če mate ful hot niti pod razno tega ne počnite.
Sem se odločil, da bom v bodoče še velikokrat.
Multivitamin
zaj grem pit hladn pir. doma, kr pred kulinariko.
multivitaminMalo off topick. Jaz se zavedam, da sem marskdaj že pošteno zakuhal. Samo vem, da pride dan, ko tud jaz moram plačat račune. In jih plačam. Včasih komaj, ampak jih. Spet bom prilepo nekaj jokavega, ampak v bistvu na splošno tako je. Da vsakega lajf jebe al on lajf in računi prihajajo.
Se ne smatram za nobeno svetlo izjemo in svetnika. Ker se zavedam kaj vse sem zezno.
http://www.youtube.com/watch?v=EheejLCpfik&featu
Multivitamin
multivitamin
Danes: tortilje s piščančjim nadevom in zelena solata s fižolom.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom

Dušeno sladko zelje