Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Sredi dopusta smo včeraj mi, ki n morju komajda pomislimo na celinsko hrano, jedli - dunajske zrezke. V opravičilo lahko povem, da jih je naredila naša gostja, stara Dunajčanka, in da smo se izognili krompirju in rižu... Sem pa pojedla dva srednje velika in en manjši, potem pa mi je bio cel večer slabo.

In ker smo eni smokvi odžagali nekaj vej, je  bio fig na pretek in je tašča naredila omako iz fig - to res paše k dunajskim, ni kaj....

No, omaka je bila odlična, boljša od tiste iz šampinjonov, ki smo jo naredili potem, ko smo v kotu hladilnika našli nekaj teh belih gob tik preden so postale neuporabne.

Danes je bil pa popravni: dagnje na buzaru in tisti veliki rdečkasti lignji na žaru;

da sem opoldne v mestu v nekem bifeju z mehiško hrano jedla pečene piščančje trakove s čilijem, bi lahko tudu zamolčala ...

mamamia

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 17. 2011 18:39

Danes: zarebrnice, pražen krompir, bučke z jajci, mešana solata.

breskva

Danes: zelenjavna juha in sladki polžki

Jannaa

Danes: hladna kumarična juha in mešana solatna skleda.

Terman

Mamamia,

naor

Danes za kosilo :)

Pečena piščančja stegna brez kosti marinirana v turških začimbah "za piščanca".

Priloga:

- por s figami (začinjen s baziliko, poprom, cimetom)

- ajdova kaša

-zelena solata

Slike na: http://brezmeja.blogspot.com/2011/08/piscanec-s-porom-in-f

majk

Mi včeraj nismo jedli pice ampak pospravi zamzovalnik- za vsakega se je nekaj našlo.

Danes pa goveja juha z rezanci, testenine s paradižnikovo omako in gamberi, za moža in sina mesna omaka, zelena solata in veliko

(danes je nekaj v zraku...)

Danes skutni cmoki, za dodaten posladek pa kokosove kroglice s pistacijami.

aby

Danes: rižota s suhim paradižnikom, ribji file, mešana solata, smetanova pena z belo čokolado

breskva

Vanja, lahko pa napišeš recept če ti ni odveč, samo sestavine, postopek mi je znan... Ker zna zelo dolgo trajat preden bo recept objavljen.

Pri nas danes pica (zelenjavna,m tunina in navadna).

Vesnuska

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti