Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

mejačka je napisal/a:

Mamamia, te tvoje paprike izgledajo več kot odlično. Kako jih pripraviš? A v surovo papriko porineš zrezek polnjen s sirom in zapečeš v pečici? Kasneje paprike olupiš? Hvala za odgovor.

mejačka

Paprike najprej opečem in olupim.

Zrezke malo potolčem, premažem z olivnim oljem in potresem kar z mešanico začimb za perutnino. Potem dam gor nadrobljen sir s plavo plesnijo (tokrat, lahko pa je tudi kak drug sir, odvisno od okusa) in sesekljane kapre (lahko so tudi olive ali oboje, lahko p a je tudi špinača ali rukola...). Naredim roladice. Roladice potem dam v že olupljeno in pečeno papriko, pa vse skupaj v pečico na 200 stopinj za eno uro. Med pečenjem se naredi veliko soka, občasno z njim zalijem paprike,  med peko dodam soku tudi malo belega vina.

To je vsa umetnost.

Mamamia

mamamia

OK mamamia, za danes se mi že odmaka meso v teriyakiju in zelenjava je tudi že narezana, ampak v soboto pa poskusim....

Sonja

Mi bomo danes malo štrajkali v kuhinji; kaj vem, dopust je dopust, pa eno zanimivo knjigo berem; imam pa še nekaj dopustniških jedi na zalogi, bom recepte kar v bazo napisala.

limnol, če boš delala te rolice v paprikiv soboto, me res zanima, ali vam bodo všeč. Jaz sem idejo sicer pobrala na enem cro kulinaričnem portalu, samo je nadev drugačen kot je v tistem receptu.

Se mi dozdeva, da bodo danes drugi kuhali za nas ...

Mamamia

mamamia

Mamamia, najlepša hvala za recept

mejačka

aby, hvala, ...

S kuho pa te dni pri nas kaže bolj slabo, kopljem rov  , me je ena klicala na korajžo...

lp

mzm

Danes: juhica iz blitve in bučk, polnjeni paradižniki in paprike v pečici, mešana listnata-paradižnikova-paprikina solata, za sladico ostanki rolade s sladoledom.

tjas

Danes: cvetačna juha, ajdova kaša z jurčki in mešana solata.

Terman

juha s cmočki (od včeraj), mlinci, piščančji zrezki po pariško, zelena solata

Balenka

zrezek z gobicami v omleti,solata

Iva

Sporočilo je spremenil(a) IvaSin dne 15. 2011 16:44

Sobota; hrenovke v listnatem testu, paradižnikova solat

Nedelja; Pečenka, pečen krompir, kumarična omaka, solata

Ponedeljek; Ostanek včerajšne pečenke, široki rezanci(domači) z rikoto, solata

Lp arima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti