Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

mejačka je napisal/a:

Mamamia, te tvoje paprike izgledajo več kot odlično. Kako jih pripraviš? A v surovo papriko porineš zrezek polnjen s sirom in zapečeš v pečici? Kasneje paprike olupiš? Hvala za odgovor.

mejačka

Paprike najprej opečem in olupim.

Zrezke malo potolčem, premažem z olivnim oljem in potresem kar z mešanico začimb za perutnino. Potem dam gor nadrobljen sir s plavo plesnijo (tokrat, lahko pa je tudi kak drug sir, odvisno od okusa) in sesekljane kapre (lahko so tudi olive ali oboje, lahko p a je tudi špinača ali rukola...). Naredim roladice. Roladice potem dam v že olupljeno in pečeno papriko, pa vse skupaj v pečico na 200 stopinj za eno uro. Med pečenjem se naredi veliko soka, občasno z njim zalijem paprike,  med peko dodam soku tudi malo belega vina.

To je vsa umetnost.

Mamamia

mamamia

OK mamamia, za danes se mi že odmaka meso v teriyakiju in zelenjava je tudi že narezana, ampak v soboto pa poskusim....

Sonja

Mi bomo danes malo štrajkali v kuhinji; kaj vem, dopust je dopust, pa eno zanimivo knjigo berem; imam pa še nekaj dopustniških jedi na zalogi, bom recepte kar v bazo napisala.

limnol, če boš delala te rolice v paprikiv soboto, me res zanima, ali vam bodo všeč. Jaz sem idejo sicer pobrala na enem cro kulinaričnem portalu, samo je nadev drugačen kot je v tistem receptu.

Se mi dozdeva, da bodo danes drugi kuhali za nas ...

Mamamia

mamamia

Mamamia, najlepša hvala za recept

mejačka

aby, hvala, ...

S kuho pa te dni pri nas kaže bolj slabo, kopljem rov  , me je ena klicala na korajžo...

lp

mzm

Danes: juhica iz blitve in bučk, polnjeni paradižniki in paprike v pečici, mešana listnata-paradižnikova-paprikina solata, za sladico ostanki rolade s sladoledom.

tjas

Danes: cvetačna juha, ajdova kaša z jurčki in mešana solata.

Terman

juha s cmočki (od včeraj), mlinci, piščančji zrezki po pariško, zelena solata

Balenka

zrezek z gobicami v omleti,solata

Iva

Sporočilo je spremenil(a) IvaSin dne 15. 2011 16:44

Sobota; hrenovke v listnatem testu, paradižnikova solat

Nedelja; Pečenka, pečen krompir, kumarična omaka, solata

Ponedeljek; Ostanek včerajšne pečenke, široki rezanci(domači) z rikoto, solata

Lp arima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Ognjič
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti