Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Bučkini polpeti in paradižnikova solata..Bom postal še vegetarjanec,če bo vrt tako delal!

polarbear

aby, kaj pa je una? Zgleda vabljivo...

Danes reciklaža včerajšnje pečenke:

in skleda endivije s fižolom

polarbear, a ti je spet filma zmanjaklo?

lp

mzm

težko je tole celinsko življenje. Zato smo se en dan povabili k sosedovim na kosilo, danes pa na stare tire.

Za celo krdelo rižota s perutničkami, korenčkom in grahom 

Razglednih slikic ni več. Kot kaže, bom morala spet slikat krožnike .

MM

sobota: gratinirani jajčevci, polnjeni z mesom na posteljici iz paradižnika (volovsko srce), kuhan riž, stročji fižol v solati

nedelja: ocvrt piščanec iz pečice, dušen krompir s papriko in čebulo, paradižnikova solata

ponedeljek: zelenjavna juha, zrezki iz svinjskega hrbta v smetanovi omaki, ajdovi rezanci, gratinirana cvetača, mešana solata

Julija

Danes: ker smo se potepali, so se so-potepini kar pri meni ustavili in skupaj smo pripravili čisto enostaven BBQ: Burgerji z gobami in čebulo, sirčkom in hrenom. Gora grške solate in . Ker se pripravljam na obiske  , sem se potrudila in za pokušino spekla čisto ta prave kukije s čokoladnimi solzicami.  Je dobro, če se držiš recepta do potankosti.  Ne pravijo brez razloga, da so peki "nevrokirurgi" med kuharskimi mojstri. 

Vanja

Vanja, ti pa znaš!

naor

Danes bomo uživali (hm, slovenščina pozna dvojino - bova uživala): rižota z morskimi sadeži za enega, gobova juha , ajdovi žganci z ocvirki pa za drugo (še dobro, da so ajdovi žganci pogreti še boljši ).

lp

P.s. koneckoncev so bili žganci koruzni, za nameček pa je nastala še domača riževa čokolada - dobra, za vse prste oblizat - ampak izven hladilnika je malce nestabilna.

cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 15. 2011 17:32

@mzm: sestavila sem jo iz dveh makovih biskvitov po receptu Gogina alpska torta, vmes pa krema iz maskarponeja, skute, stepene smetane in malo borovnic. Redko se zgodi, da pojem cel kos, ker so mi vse torte presladke, tale je bila pa

Danes za kosilo: solata, okrevanje od včerajšnjega piknika.

aby

Včeraj je bilo razvajanaje med grički, kosilo za več ljudi.

Menu: gobova juha, goveja juha z jetrnimi cmočki, pražen krompir, mlinci, ajdova kaša, bučke z grahom, pečena, pečena  rebrca, zelena solata, paradižnikova solata in  v solati, za posladek pa pehtranova potica, jabolčni štrudelj,  in , pa  in .

Zraven pa prijeten klepet,  in čudovit rezgled na Krško polje in Gorjance, ptičje petje in glas klopotca.

Balenka

Danes:juha,pečena ovčetina,krompir,solata.

Jutri: golaž,makaroni,solata.

Milži

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti