Ežoj ...
+ - + -

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom
Ežoj ...
+ - + -
Sem tuhtala, kako poimenovati današnjo jed, "serprajz" je dobro ime, a se bojim tožbe za avtorske pravice
, pa naj bo poletni golaž s popečeno belo polento:
kumarice v solati in breskve.
zoyaa, dobrodošla
lp
mzmVčeraj: zrezek, pire krompir, blitva, sadna kupa
Danes: polnjen piščančji file s sirom in panceto v listnatem testu, pečen krompir, kumare v solati.
Nenasobota: paradižnikova solata in kruh
včeraj: dobrote z žara, paradižnikova, kumarična in solata izstročjega fižola
danes: plnjena paprika in kruh, radič v solati
rosieVčeraj imeli obiske zato je bilo na meniju tole:
za predjed: jakobove školje s parmezanom in maslom, avokadov namaz in bakalar, zraven pa štručke z rukolo (zraven kozarec Alzaškega rizling; paše fajn zraven školjk in bakalarja )
glavna jed: pečen losos s krompirčkom + zelena solota z rukolo in češnjevcem (zraven kozarec Renskega rizlinga gre fino skupaj z vsako ribo)
za sladico: borovničev štrudel (zraven kozarec Srebrne sladke rose penine; prvič probala izjemen okus).
Danes: ostanki predjedi od včeraj, skleda solate in borovničev štrudel (ostala še dva majhna koščka)
Jutri: mesna lazanja z mozzarelo, kumarice v jogurtu s čenom
leandrosDanes: svinjski zrezki, grahov paprikaš, njoki, mešana solata.
Ežoj hvala za nasvet. Sem za vsak slučaj pripravila kar taveliko vedro in vse kar sem dosegla je uničena tipka €
(oćitno sem bila čisto preveč zagreta)
.
Torej mi ni preostalo drugega kot da se spravim kuhat. Danes sem skupaj spacala jajčno-zelenjavno omleto in solato iz stročjega fižola.
Jannaadanes: golaž iz divjega prašiča, polenta z drobnjakom, špinača na maslu, tržaški radič s paradižnikom v solati.
tjasDanes: Široki rezanci z jurčki
RoncolinoDanes: en približek boranji (kar bo pač vrt nudil). Popoldan
(in še kak) štrudl, testo domače, seveda in ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom

Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako