Danes na jedilniku naše gostilne s prenočišči
:
dvobarvna polenta, skuša po Človekovo
skleda endivije in sladica z jogurtovim testom na 1,2,3,
ni vse v lepoti ![]()
Aja, ežoj, hvala za pojasnilo (buče).
lp
mzmDanes na jedilniku naše gostilne s prenočišči
:
dvobarvna polenta, skuša po Človekovo
skleda endivije in sladica z jogurtovim testom na 1,2,3,
ni vse v lepoti ![]()
Aja, ežoj, hvala za pojasnilo (buče).
lp
mzmMišzmoke, tale sladica pa slastno zgleda! Dvobarvna polenta, to pomeni navadna koruzna polenta (rumena) in pšenični zdrob (bela)?
Pri nas: paradižnikova juha z rižem, gratinirane palačinke s skuto in ribezom (njami)
OlivaBOlivaB, hvala!
Polenti sta pa obe iz koruze, bela nima karotenoidov (upam, da je res
)
lp
mzm| mišzmoke je napisal/a: |
OlivaB, hvala! Polenti sta pa obe iz koruze, bela nima karotenoidov (upam, da je res |
Upanje je izpolnjeno, skorajda, no. Imajo jih tako malo, da jih naše oko ne zazna. Ampak, je pa dobra,...........
Saj veste - ribe. Trlje in moli. No, ja, linija pa bo.....![]()
![]()
lp
cervus| mišzmoke je napisal/a: |
OlivaB, hvala! Polenti sta pa obe iz koruze, bela nima karotenoidov (upam, da je res lp
|
Kje pa dobiš to belo polento 'brez' karotenoidov? Okus je predvidevam identičen, le videz? Vizuelno mi je všeč, tko kot pri pudingu, ko dam v stekleno skledico pol vanilijevega, pol čokoladnega.
Danes bo pa pica iz ajdove moke (seveda s čilijem) ter skleda solate. Razmišljam pa koga naj dam v lonec jutri, itak sem sama doma ![]()
Belo polento dobiš v večjih trgovskih centrih, pa seveda v Italiji od koder jo uvažajo. Je pa v rjavih vrečkah.
Danes se vrača tabornik, tako da crkljanje na programu : kurja juhca z rezanci, pohani zrezki in solata.
za vikend zagotovo lazanja - to bo pa drug del crkljanja.
http://www.mojalbum.com/jagikroki/torteSREDA:
Pražen krompir, kitajske čuftice, zelena solata:

Pozdravček!
Včeraj: goveja juha z rezanci, kuhana cvetača, brokoli in korenček, za moža golaž, kruh in zelena solata, zame gamberi in grška solata
Danes: porova juha, dušena blitva z krompirjem, pečena riba, zelena solata
Jutri: morska hrana, ker se bova z mami potepali po btc in bova šli k ribarnici, kjer mi vedno zelo diši, za moža hrenovka in paradižnikova solata ,ker pride zelo pozno domov
elaphus takoj zamenjam s teboj....
"Ajmoht" v katerem plava celo nekaj danes nabranih lisičk in ajdovi žganci.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi

Lazanja iz palačink