Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes na jedilniku naše gostilne s prenočišči :

dvobarvna polenta, skuša po Človekovo

skleda endivije in sladica z jogurtovim testom na 1,2,3,

ni vse v lepoti

Aja, ežoj, hvala za pojasnilo (buče).

lp

mzm

Mišzmoke, tale sladica pa slastno zgleda! Dvobarvna polenta, to pomeni navadna koruzna polenta (rumena) in pšenični zdrob (bela)?

Pri nas: paradižnikova juha z rižem, gratinirane palačinke s skuto in ribezom (njami)

OlivaB

OlivaB, hvala!

Polenti sta pa obe iz koruze, bela nima karotenoidov (upam, da je res )

lp

mzm

mišzmoke je napisal/a:

OlivaB, hvala! Polenti sta pa obe iz koruze, bela nima karotenoidov (upam, da je res )
mzm

Upanje je izpolnjeno, skorajda, no. Imajo jih tako malo, da jih naše oko ne zazna. Ampak, je pa dobra,...........

rimljanka

Saj veste - ribe. Trlje in moli. No, ja, linija pa bo.....

lp

cervus

mišzmoke je napisal/a:

OlivaB, hvala!

Polenti sta pa obe iz koruze, bela nima karotenoidov (upam, da je res )

lp

mzm

Kje pa dobiš to belo polento 'brez' karotenoidov? Okus je predvidevam identičen, le videz? Vizuelno mi je všeč, tko kot pri pudingu, ko dam v stekleno skledico pol vanilijevega, pol čokoladnega.

Danes bo pa pica iz ajdove moke (seveda s čilijem) ter skleda solate. Razmišljam pa koga naj dam v lonec jutri, itak sem sama doma

OlivaB

Belo polento dobiš v večjih trgovskih centrih, pa seveda v Italiji od koder jo uvažajo. Je pa v rjavih vrečkah.

Danes se vrača tabornik, tako da crkljanje na programu :  kurja juhca z rezanci, pohani zrezki in solata.

za vikend zagotovo lazanja - to bo pa drug del crkljanja.

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

SREDA:

Pražen krompir, kitajske čuftice, zelena solata:

Pozdravček!

Včeraj: goveja juha z rezanci, kuhana cvetača, brokoli in korenček, za moža golaž, kruh in zelena solata, zame gamberi in grška solata

Danes: porova juha, dušena blitva z krompirjem, pečena riba, zelena solata

Jutri: morska hrana, ker se bova z mami potepali po btc in bova šli k ribarnici, kjer mi vedno zelo diši, za moža hrenovka in paradižnikova solata ,ker pride zelo pozno domov 

elaphus takoj zamenjam s teboj....

"Ajmoht" v katerem plava celo nekaj danes nabranih lisičk in ajdovi žganci.

Nena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti