Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

petek: sva jedla zunaj in sicer žar plošča, prebranac, kajmak, šopska solata

sobota: polpeti, kumare v omaki, pire krompir, zelena solata

nedelja: piščanec in krompir iz pečice, smetanove bučke, solata

Julija

Zebrine "lončke" sem naredila pa takole: Kakavova masa za biskvit z maslom je bila precej gosta. To sem nabrizgala na peki papir po diagonali, približno 45 stopinj, lepo izgleda tudi z vijugami itd. Tako nabrizgano na pekaču sem dala v zmrzovalnik in naredila svetlo maso. Le ta je bila pretežno iz jajc, mletih mandeljev in sladkorja ter čisto malo moke. V nobeni masi ni bilo pecilnega. Ko je bila svetla masa pripravljena, sem vzela pekač iz zmrzovalnika in zmrznjene kakavove "črte" popolnoma premazala s svetlim biskvitom in dala v pečico.

Pečeno maso sem preobrnila na peki papir in počakala, da se ohladi. Ohlajeno sem narezala na trakove, moji so bili približno 5cm visoki. Obročke, 7.5 cm široke in 6 cm visoke sem preoblekla v alu folijo, kot za veliko torto. Trakove biskvita sem dala ob obodu modelčka in nato napolnila z mousse-om. Oh - mousse je bil bolj trd kot na sliki, a še vedno malenkost premehek, kot bi želela. Ampak tega na sreči ni nihče opazil

Moram priznati, da je bilo veliko dela. Rabarbarin mousse je požel velik aplauz.  Od zdaj je moj najljubši. Če odmislim tiste z meni neznanimi sadeži (in možne alergije ), ki rastejo (menda) samo v Amazonu.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 16. 2011 04:05

Ko tole berem, si želim, da bi bila muha in te gledala, kako ustvarjaš. Michelin nima toliko zvezdic, kolikor bi ti jih jaz zdajle pripopala.

naor

Zažigalni  Ratatouille

Domače bučke,paprika,paradižnik,čebula in čili

Res mi je žal tistih,ki vam je toča uničila vrtove.......

Pojasnilo za Nolo...res mi je žal ljudi ki jim je toča uničila vrt,ker so vložili veliko truda,potem pa jim je narava vse vzela!

To sem napisal iskreno,ne vem zakaj sem bil napaden v temi Moj vrt?

polarbear

Sporočilo je spremenil(a) polarbear dne 17. 2011 14:19

Tudi pri nas je bil ratata...s polento:

skleda rezanega radiča s fižolom in na posebno željo ponovitev disco-kolačkov

lp

mzm

SOBOTA:

Sendvič, sadje, voda... pa spet ponovitev - sendvič, sadje, voda... Na koncu lignji na žaru in mešana solata.

Pozdravček!

Meni tudi. Pravkar sem prinesla polno vrečko svojih prvih kumaric, sosed mi je odrezal nekaj stebelc rabare, pobrala spet dve lepi bučki. Sem se ju razveselila, čeprav mi že gledajo iz ušes ven in mi bo prav prišel recept iz eene druge teme. Pa tudi ratatuj bi mi uspelo narediti skoraj čisto iz zelenjave iz mojega vrtka. Vsem, ki jih je prizadela toča pa želim, da jim čimprej spet zraste na novo.

naor

NEDELJA:

Nekaj zmešano skupaj..., prelito s smetano in jajcem. Pa še kar dobro izpadlo.

Zraven zelena solata in rdeča pesa.

Pozdravček!

Danes: lazanja (spečena danes ponoči, da bi se izognila vročini) iz palačink z bučkami, papriko, paradižnikom, korenčkom in mletim mesom, paradižnikova solata. Za sladico ni prostora in ne interesa, kljub ohladitvi še vedno prevroče.

tjas

Lep pozdrav po dolgem času. Moram malo preverit, če še znam nalagat slikice, pa mislim, da kar gre.

Sobota: puranji ražnjiči, pražena leča z blitvo in zeljna solata.

Nedelja: pečen svinj. vrat, kuhan krompir in koleraba povaljana olju in zelena solata z lečo.

irenakr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti